Nomad – En musikalisk berättelse om olika sätt att bo och leva

En musikalisk berättelse om olika sätt att bo och leva.

Källa: riksteatern.se
DIKKO finns på FacebookTwitter, LinkedIn och Instagram

Nomad är ett musikaliskt och poetiskt scenkonstverk som nyfiket och generöst interagerar med sin publik genom existentiella frågeställningar. Föreställningen är baserad på intervjuer som dramatikern Lucia Cajchanova har gjort med artisterna Sofia Jannoks och Salamanca Taikon Gonzalez. Det blir ett fängslande möte mellan Sofias samiska och Salamancas romska rötter. Deras personliga erfarenheter och de fördomar de båda möter i vardagen flätas samman med reflektioner över hur vi människor bor och lever.

Följ med Sofia och Salamanca på en unik och musikalisk resa med samiskt och romskt perspektiv där det bofasta aldrig varit en norm. Kom med till Hisingen och till Sapmi, till Norge, Italien, Spanien, Frankrike, ja hela vägen till Palestinas kust på Jesu tid. Res genom städer och byar, till campingplatser och fjäll och nu till en spelplats nära dig. På scenen har de sällskap av musikern Robert Svärd, välrenommerad flamencogitarrist med världsrykte.

Utifrån sett har nomadlivet både skimrat av lockande frihet och skuggats av historiska grymheter som uteslutning och fördrivning. Här delas de olika erfarenheterna av två uppmärksammade artister från två nationella minoriteter präglade av nomadlivets villkor. Ett starkt musikaliskt arv, oförglömliga mormödrar, trogna hundar och vägar som fortsätter framåt har de också gemensamt. Deras berättelser sammanflätas och skapar i samspel med musik, sång och dans en pulshöjande och berörande föreställning.

Efter intervjuer med artisterna Salamanca Taikon Gonzalez och Sofia Jannok.
Av dramatikern Lucia Cajchanova och i regi av Anna Ulén.


Föreställningslängd: 1 tim 30 min
På riksteaterturné våren 2024

Medverkande

Artister: Salamanca Taikon Gonzalez och Sofia Jannok
Musiker: Robert Svärd.

Konstnärligt team

Dramatiker: Lucia Cajchanova
Dramaturg: Ninna Tersman
Regissör: Anna Ulén
Koreografi: Marit Shirin Carolasdotter, Ann Sehlstedt och Salamanca Taikon Gonzalez
Scenografi: Camilla Engman
Kostym: Amanda Siljebratt
Mask: Inga-Wiktoria Påve och Paula Hallgren
Ljus: Anna Wemmert
Förlag: Colombine

Producent

Riksteatern i samarbete med Arthem och Folkteatern i Göteborg

Se turnéplan

redaktionen@dikko.nu

Att vara en oberoende tidning kostar pengar därför använder vi oss av crowdfunding. Det innebär att människor med små eller stora summor hjälper till att finansiera vår verksamhet. Magasin DIKKOs insamlingen sker via swish: 123 242 83 40 eller bg: 5534-0046

Vill du annonsera eller sponsra, synas eller höras i våra media?
Kontakta oss på redaktionen@dikko.nu eller ring 0768 44 51 61

IBAN: SE19 9500 0099 6042 1813 4395
BIC: NDEASESS