Nu finns boken ”I betraktarens ögon” av Hans Caldaras som ljudbok

Föredragshållare Hans Caldaras. Fotograf: Zoran Garic

I sina memoarer I betraktarens ögon, berättar Hans Caldaras med allvar, humor och värme om sitt liv, om att vara flykting i sitt eget land, att bli tvångsomhändertagen och placeras på barnhem, att uppleva utanförskap både i det svenska samhället och i det romska, eftersom hans pappa inte var rom.

redaktionen@dikko.nu
DIKKO finns på FacebookTwitter, LinkedIn och Instagram

Hans Caldaras berättar med allvar, humor och värme om sitt liv, om att vara flykting i sitt Sverige, att  bli utsatt för övergrepp på barnhem, att växa upp under ständigt hot av att bli utsatt för rasismens fula tryne bland vanligt folk och myndigheter, att uppleva utanförskap både i det svenska samhället och i det romska. En tillvaro i en ständig kamp mot fördomar, illvilja och orättvisor. En stark och insiktsfull historia som inger hopp om att det goda segrar över ondska.   

Föreläsaren, artisten och författaren Hans Caldaras har i hela sitt vuxna liv arbetat mot mobbning, våld, intolerans och främlingsfientlighet. Han har fört fram sitt budskap på konserter, i press, radio och TV samt besökt skolor, arbetsplatser och församlingar. ”I betraktarens ögon” är hans självbiografi, om att växa upp som rom i Sverige, och är inläst av författaren själv.

”Boken har som syfte att upplysa och ge en verklighetsskildring om romernas historia och kultur, i motvikt till forskares, etnologers och historikers beskrivning av romer vars källor oftast har grundats av förutfattade meningar och negativ propaganda om romer. Det är magiskt vad den har åstadkommit sedan den släpptes. Ibland märkliga och ofattbara situationer har uppstått. Människor hör av sig och berättar att de känner igen sig i boken. Jag får ta del av deras levnadsöden och får höra att boken har berört och fängslat dem. Så kan berättelsen om mitt liv hjälpa andra.” Hans Caldaras

Boken finns att ladda ner på ”BladhbyBlad”, ”Bokus”, ”Adlibris”, ”Storytel” mm.

redaktionen@dikko.nu


Att vara en oberoende tidning kostar pengar därför använder vi oss av crowdfunding. Det innebär att människor med små eller stora summor hjälper till att finansiera vår verksamhet. Magasin DIKKOs insamlingen sker via swish: 123 242 83 40 eller bg: 5534-0046

Vill du annonsera eller sponsra, synas eller höras i våra media?
Kontakta oss på redaktionen@dikko.nu
eller ring 0768 44 51 61

IBAN: SE19 9500 0099 6042 1813 4395
BIC: NDEASESS