Nu har vi startat igen efter vårt juluppehåll

2023 kommer innehålla mycket intressant. Vi ska följa utvecklingen med den nya regeringen och deras Tidöavtal.

Sen rivstartar vi med ett samarbete kring dokumentären ”Rosornas by”. Dokumentären är en nära skildring av en romsk familjs vardag och utsatthet i ett Italien där fascismens vindar åter blåser. Vi får följa med till en förort i södra Milano, Villagio delle Rose, Rosornas by, som är ett lagligt romskt läger där några hundra människor bor i mobila hem. Innanför grindarna går livet vidare i sin vanliga vardag – utanför blåser det dock storm. Byn är ett slagträ i det politiska spelet där populistiska partier svartmålar Rosornas by och hotar dess existens. Hanna Heilborn har följt en av familjerna i byn under sex år.

Filmen kommer ha som världspremiär den 2 februari och då kommer undertecknad finnas på plats och bland annat delta i en paneldebatt. Dessutom kommer filmen vara med under Göteborgs filmfestival där den tävlar i sektionen Nordic Light. Vi håller alla tummar och tår för att den vinner ett pris för det är den väl värd.

Sen fortsätter roligheterna i februari när förlag DIKKO ska åka ner till Göteborg och bland annat ha en heldag på Billströmska folkhögskolan. Förlaget har flera roliga samarbeten och kommer ge ut flera intressanta böcker under 2023. Missa inte att följa förlag DIKKOs hemsida för att få uppdateringar om vad som händer.

Men det händer roliga grejor här på hemmaplan också Salamanca kommer till Umeå med sin föreställning Carmen med förhinder. Så bor du i närheten av Umeå missa inte att boka biljetter. De är dessutom gratis.

I övrigt har vi en del på gång som inte riktigt är klart ännu, så håll koll på oss för vi kommer uppdatera om det när det händer.

Britt-Inger Hedström Lundqvist
britt-inger@dikko.nu
Blogg:  Essentiellt


Fakta om DIKKO

Vänder man sig till magasin DIKKO eller media i allmänhet så har man meddelarfrihet – det innebär att alla har rätt att vända sig till media och lämna uppgifter. I meddelarfrihet ingår anonymitetsskydd, – det vill säga att om man vill vara anonym när man lämnar in tips får inte källan avslöjas. Det finns också ett efterforskningsförbud – vilket innebär att allmänheten inte får göra efterforskningar om vem som lämnat uppgifter eller straffa den som lämnat uppgifterna till media (repressalieförbudet). Det är viktigt att alla som på något sätt bidrar till en artikel, i magasin DIKKO eller media i allmänhet, kan känna sig trygg i att delta.

Vi på magasin DIKKO anser att det är viktigt att skriva om de svåra frågorna och att integrera ett jämställdhets-, hbtq-, mångfalds- och interkulturellt perspektiv i alla avseende vi kan. Detta är något som genomsyrar vårt arbetssätt på magasin DIKKO. Vi har beslutat inom redaktionen att ha fokus på alla minoriteter. Det är viktigt att se att det även finns minoriteter inom minoriteten. Vi ser mångfald som en resurs och jobbar aktivt för social jämlikhet, mot diskriminering och antiziganism genom att lyfta frågor som berör dessa områden på ett naturligt och inkluderande sätt. Vi försöker ha en bred representation utifrån kön, sexuell läggning, funktionsvariationer, ålder, etnicitet och klass i det arbetet som vi gör.


Att vara en oberoende tidning kostar pengar så vill du hjälpa oss med att betala vårt fika får du gärna swisha en slant till 123 242 83 40 eller bg: 5534-0046

Vill du annonsera eller sponsra, synas eller höras i våra media?
Kontakta oss på redaktionen@dikko.nu
eller ring 0768 44 51 61

IBAN: SE19 9500 0099 6042 1813 4395
BIC: NDEASESS