Ny Podd: A Roma Perspective – Ett romskt perspektiv

A Roma Perspective – är en podcast som är gjord av Palermo Hoff och Amorina Lund från Romano Kher. Med podcasten vill de sprida kunskap om Romer, antiziganism och dela mig sig av erfarenheter hur det är att vara ung Rom i dag.

Källa: aromaperspective.podbean.com

De som är med i podden pratar engelska vilket gör att de kommer nå till en bredare publik, även utanför norden. Och vill man som vuxen lyssna till podden så kommer man få en inblick i våra ungdomars tankar och funderingar. DIKKO var på besök på Romano Kher, i Norge och träffade bland annat Palermo och fick tjuvlyssna till en del av det material som skulle klippas till och bli ett poddavsnitt.

Förlag DIKKO har varit i Norge

DIKKO rekommenderar framförallt Resande och Romska ungdomar att lyssna till podden som förmodligen kommer ha en hel del igenkännings faktorer. Podden är ett bra initiativ och viktigt initiativ för de unga inom Resande – Romska ungdomsgruppen.

Så här står det om första avsnittet:

In this episode Amorina and Palermo talk about why they wanted to make a podcast about Roma rights, experiences and identities. They also talk about the G-slur and how it affects Roma lives.

Gå in och lyssna på podden HÄR aromaperspective.podbean.com

redaktionen@dikko.nu


Att vara en oberoende tidning kostar pengar så vill du hjälpa oss med att betala vårt fika får du gärna swisha en slant till 123 242 83 40 eller bg: 5534-0046

Vill du annonsera eller sponsra, synas eller höras i våra media?
Kontakta oss på redaktionen@dikko.nu
eller ring 0768 44 51 61

IBAN: SE19 9500 0099 6042 1813 4395
BIC: NDEASESS