Nyheter| En legend har gått ur tiden. Willy Andreasson

Foto BiL Krämarstan maj 2014

Skådespelaren Willie Andreasson har avlidit i en ålder av 85 år. Han var livet igenom en stor förkämpe för resande/romer och deltog i olika arrangemang som representant för resandefolket.

Oskar Vilhelm Adel ”Willie” Andréason, egentligen Andreasson, föddes den 3 maj 1933 i Engelbrekts församling, Stockholm och somnade in den 18 Mars 2019 i Mariefred.

Foto BiL Krämarstan maj 2014

Willy härstammar från Värmland och var delaktig i mycket som rörde resandefolket.

Jag träffade honom första gången i Krämarstan vid en av de två arkeologiska utgrävningarna som genomfördes där 2013 och 2014. En fin man som var mycket intressant att prata med. Han gav mig en resandebrosch i silver för att han ansåg att jag kunde bära upp den. Jag blev otroligt stolt över gåvan och har efter det haft den på mig när jag ska vara fin. Det är med sorg och saknad de gamla faller ifrån oss. Sov i ro Willy.

Britt-Inger Hedström Lundqvist
britt-inger@dikko.nu