Nyheter| Ledigt jobb som modersmålslärare i romani chib i Botkyrka kommun

Om arbetsplatsen

Botkyrka kommun är Stockholmsområdets femte största kommun med drygt 90 000 invånare. Omtalade kultur-, demokrati- och upplevelsesatsningar, expansivt näringsliv samt ung och internationell befolkning, gör Botkyrka till en händelse- och variationsrik kommun med plats för nytänkare. Språkcentrum i Botkyrka kommun är en skolenhet som ansvarar för modersmålsundervisning och studiehandledning på 25 kommunala grund- och gymnasieskolor samt friskolor. Språkcentrum ansvarar även för mottagningen av nyanlända elever. Vi har i uppdrag att bevara och främja flerspråkighet. Vi strävar efter att stå i framkant med ett interkulturellt förhållningssätt för att våra elever ska utveckla sig till modiga, energiska, ansvarsfulla och öppna medborgare. Våra ledord är varje språk är en källa till inlärning.

Arbetsuppgifter

Som modersmålslärare ansvar du för att planera, genomföra och utveckla undervisningen efter varje elevs förutsättningar. Du kommer också att utvärdera och utveckla verksamhetens pedagogiska arbete. Arbetet sker både självständigt och i arbetslag. I din anställning kan det även förekomma studiehandledning. Du bedriver undervisning på olika skolor i kommunen och du kommer att ha tillgång till tekniska verktyg för att underlätta för ditt pedagogiska arbete. Du ansvarar också för din egen schemaläggning, arbetstid och rapportering i olika system. Du kommer att tillhöra ett arbetslag där fokusområdena är kollegialt lärande och IKT.

Kvalifikationer

Vi söker dig som i första hand har lärarlegitimation med behörighet att undervisa i romani chib alternativt behörigheter validerade av Högskoleverket. Vi ser gärna att du är intresserad av språkutveckling, och förutsätter att du har goda kunskaper i svenska och om det svenska skolsystemet. Du ska kunna bedriva undervisning självständigt och utifrån styrdokument, jobba strukturerat och ha god samarbetsförmåga. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Det är självklart för dig att arbeta med IKT och att du är intresserad av den digitala utvecklingen som du använder i din planering, undervisning och bedömning.

Övrigt

Arbetsform

Tidsbegränsad anställning

Erfarenhet: Erfarenhet krävs

Omfattning: Deltid, ca. 10%

Tillträde: Augusti 2020

Antal platser: 1

Kontaktperson(er)

Giovanni Ciancia, Biträdande rektor

Telefon: 070-208 69 36

E-post: giovanni.ciancia@botkyrka.se

Facklig(a) företrädare

ANSÖK NU

Sista ansökningsdatum: 2020-09-06

Ange referensnummer: A960868

Vår ledstjärna är Medborgarens fokus. Allt vi gör ska bidra till platsen Botkyrka och till dem som lever och verkar här. Botkyrkaborna är medskapare i all utveckling inom kommunen och vi möter de behov som finns genom att leva våra värdeord; öppna, ansvarstagande, modiga och energiska. Vår organisation ska kännetecknas av mångfald och återspegla samhällets struktur. Vi vet att olikheter berikar och välkomnar alla att söka jobb hos oss. Välkommen att göra skillnad för medborgarna i Botkyrka. Tillsammans når vi resultat. Varmt välkommen med din ansökan!


Redaktionen
redaktionen@dikko.nu