Nyheter| Norrlandslyx intjänat i skogen

pixabay

Nu när det är fullt med bär och svamp i skogen så kan du tjäna pengar på att plocka och sälja det du inte själv orkar äta. Som privatperson finns möjligheten att tjäna lite extra pengar genom att sälja bär till bäruppköpare som finns på de flesta orter i skogslänen. I Västerbotten Umeå och Hällnäs finns PolVision AB ett företag som bedriver verksamhet med inköp, transport och försäljning av vildväxande bär och där man så här i bärtider kan sälja sina bär. De har spelat in en reklamfilm för lokala råvaror med lokala talanger.

DIKKOs chefredaktör Linda Lundqvist finns med i reklamfilmen för att synliggöra möjligheten med att plocka och sälja skogens rikedomar. Efter filminspelningen gav sig den andra skådespelaren Ewa ut och plockade 7 kg hjortron på 2 timmar till ett värde av 560 kronor.

Innehållet är inte tillgängligt.
Vänligen tillåt cookies genom att klicka på ”Godkänn” i bannern
PolVision AB

Bärhandeln vill locka fler svenskar att plocka bär och då i synnerhet ungdomar. Skogen är full av blåbär och hjortron men bärplockarna fattas. Restriktioner och stängda gränser har gjort att de utländska plockarna inte har kommit i samma utsträckning som tidigare år.

Det är svårt att resa mellan olika länder på grund av coronapandemin. Vilket gör det svårt för de utländska gästarbetare att komma till Sverige och jobba. Coronaviruset har påverkat den svenska arbetsmarknaden negativt och att plocka bär är ett gyllene tillfälle att tjäna pengar framförallt för de yngre som inte har etablerat sig på arbetsmarknaden, eller för var och en som vill ha extra pengar.

Bärplockande går väl ihop med tankar om självförsörjande, närproducerat, och att ta vara på vad naturen har att erbjuda. Kom ihåg att inte köra på marker utan vägar, inte skräpa ner och att visa hänsyn till djurlivet.

Redaktionen
redaktionen@dikko.nu