Nyheter| Ny kulturminister Amanda Lind som efterträder Alice Bah Kuhnke

Foto Regeringskansliet

Så blev det klart efter många turer i regeringsbildningen, vi har fått en ny regering. För oss som tillhör det nationella minoriteterna är det speciellt kulturministerposten som är intressant eftersom den personer har hand om minoritetspolitiken.

Stefan Löfven berättade idag på presskonferensen klockan 11.00 att det blev Amanda Lind som blir vår nya kulturminister. Amanda Lind är född 1980 och har tidigare varit partisekreterare för Miljöpartiet de gröna. Riksdagskandidat för Miljöpartiet i Västernorrland. Amanda Lind har också varit kommunalråd och 1:a vice ordf i kommunstyrelsen i Härnösand. Amanda Lind är utbildad psykolog, och numer utsedd till kulturminister i vår nya regering 2019.

Uppdatering 190122

”Vår demokrati ska främjas, journalister och konstnärers frihet skyddas och oavsett om du bor i storstad eller på landsbygden ska du ha tillgång till att utöva och uppleva kultur.” säger Amanda Lind på regeringskansliets hemsida

– Jag ser fram emot att fortsätta arbetet med allas rätt och tillgång till kultur i hela landet, att säkra demokratin och stärka den granskande fria journalistikens oberoende. Jag vill också prioritera de nationella minoriteterna i Sverige, sade Amanda Lind själv under ett kort anförande i Svt.

Kulturansvarige på DIKKO Kurt Magnusson och ansvarig utgivare för DIKKO Britt-Inger Hedström Lundqvist har tidigare haft möte med den före detta kulturministern Alica Bah Kuhnke om den offentliga ursäkt som de anser att Resandebarnen borde få efter den behandling som staten utsatt dem för. Här kan du läsa blogginlägg från Britt-Ingers blogg i ämnet.

Deras tanke är att nu försöka få till en ny träff med den nya kulturministern Amanda Lind och återigen ta upp frågan om en ursäkt.

Redaktionen
redaktionen@dikko.nu