Nyheter| Resande är representerade i London Gay Pride

I tidningen Traveller Times skriver man att en Lesbisk, Gay, Bisexuell och Trans (LGBT) Traveler Group kommer att ansluta sig till London Gay Pride March den 6 juli för första gången någonsin!

Nu innan den internationellt kända London Pride- festivalen, den 6 juli, intervjuade Traveller Times arrangörerna av HBT-resande för att ta reda på vad som skulle hända.

Traveller Times frågade om vad som kommer att hända under London Pride i år?

Representanter för Traveller LGBT Pride svarade att: 

För första gången kommer det att en grupp resande finnas med vid Pride i London. Det kommer att bli ett tillfälle att bevisa för många samhällen att vi finns men också för att bygga ett solidaritetsnät av HBT + resande som kan finnas till för råd, stöd och information.

Själva paraden Pride i London kommer gå längs Oxford Street för att sen sluta i en stor fest på Trafalgar Square. Folk, resande kommer att mötas upp på morgonen i centrala London för att förbereda sig för paraden.

Traveller Times frågade varför är detta så unikt och viktigt?

Traveller LBGT Pride svarade att:

Eftersom det aldrig gjorts tidigare, vilket i sig är chockerande! Vi har marginaliserats alldeles för länge och det är dags att vi firas som en värdefull del av endera gemenskapen. Gruppen hoppas kunna komma ifrån denna marginalisering, det finns för närvarande inget stöd där ute för den här gruppen av människor och en del är helt förlorade utan något stöd. Det kan vara väldigt svårt att vara en HBT-resande och inte veta var du kan gå. Vi vill ge dessa personer det som inte fanns där för oss!

Paraden är den 6 juli men det finns ett begränsat utrymme så du måste anmäla dig i förväg för att vara säker på att du ska få en plats. 
Anmäl dig till eller ställ dina frågor till:
E-post travellerlgbtpride@gmail.com

Originalartikel

Redaktionen
redaktionen@dikko.nu