Ny bok i slutet av 2022: Dinglarens väg – Metodbok

Foto Britt-Inger Lundqvist 2011

Dinglarens väg – Vorsnos drom innehåller texter av personer som definierar sig som resande. Dinglarens väg – Metodbok handlar om den metod som användes när Dinglarens väg – Vornos drom gjordes. Även Dinglarens väg – Metodbok innehåll innehåller texter av personer som definierar sig som resande och är en form av antologi.

Dinglarens väg – Vorsnos drom, skapades av ideella krafter och personer med anknytning till föreningen RUNG. Boken gjordes som ett demokratiskt projekt där medbestämmandet var en viktig del. Initiativet till boken tog Britt-Inger Hedström Lundqvist och Ann Hellman, det var också de som samlade in allt material tillsammans med Linda Lundqvist.

Dinglarens väg – Metodbok beskriver den metod som användes när Dinglarens väg skrevs. Metodboken är ett samarbete mellan Britt-Inger Hedström Lundqvist, Ann Hellman, Linda Lundqvist och Johanna Olsson tillsammans med alla de resande skriver i metodboken. Alla som finns med i boken är medskapare och stöttar tillblivelsen av den. Andra som stöttar bokprojektet är magasin DIKKO, förlag DIKKO och RUNG.

Denna nya bok kommer använda den metod som beskrivs i boken och som gjorde det möjligt att skapa den första boken. Metodboken har varit efterfrågad då Dinglarens väg – Vorsnos drom är en unik bok där människor som definierar sig som resande för första gången skriver sin egen historia.

De som är med i boken är spridda över hela landet och precis som förra gången har vi skapat en Facebook-grupp där vi uppdaterar och tar gemensamma beslut. Det är en låst grupp som endast är till för de som skriver i boken.

Dinglarens väg – Metodbok kommer ges ut av förlag DIKKO som är ett nytt förlag som är en del i magasin DIKKO. Boken kommer förmodligen tryckas under hösten 2022. Projektet har sökt finansiering för bland annat trycket men vet inte om projektet beviljas medel ännu. Planen är oavsett att ge ut boken i slutet på nästa år för om projektet inte beviljas finansiering kommer redaktionen se över en alternativ plan för finansiering.

Är du intresserad av att följa tillblivelsen av Dinglarens väg – Metodbok kan du gilla Facebook-sidan Dinglarens väg – Vorsnos drom och Metodbok där det kommer ske uppdateringar om projektet.

Här kan du läsa Dinglarens väg- Vorsnos drom som idag används som kurslitteratur på Södertörns högskola, Romska studier

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är FORLAG-VITT.png

Redaktionen Dinglarens väg – Metodbok
Britt-Inger Hedström Lundqvist, Ann Hellman, Linda Lundqvist och Johanna Olsson
forlag@dikko.nu


Att vara en oberoende tidning kostar pengar så vill du hjälpa oss med att betala vårt fika får du gärna swisha en slant till 123 242 83 40 eller bg: 5534-0046

Vill du annonsera eller sponsra, synas eller höras i våra media?
Kontakta oss på redaktionen@dikko.nu
eller ring 0768 44 51 61

IBAN: SE19 9500 0099 6042 1813 4395
BIC: NDEASESS