Nyheter| Romska ungdomar ska uppträda med turkiska dansgruppen Fire of Anatolia

https://www.viator.com/

Hundra romer får professionell dansutbildning av den turkiska dansgruppen Fire of Anatolia i sex månader. Den professionella utbildningen kommer att ges, till de blivande dansare som valts ut, som en del av projektet ”Dans med romfolk”.

De hundra romerna som ska få möjlighet att förbättra sina dans- och musikförmågor inom yrkesområdet kommer att väljas ut genom provspelningar för projektet. Ett projekt som kommer att genomföras av Fire of Anatolias instruktörer.

Auditionerna, som hålls i Anadolu Ateşi Westpark Dance School studios i västra Izmir-provinsen, startade den 1 juli och kommer att fortsätta till 5 juli. Provspelningarna kommer att gästas av Fire of Anatolias konstnärliga ledare Mustafa Erdoğan.

Utbildningen för de unga som är involverade i projektet, som kommer att genomföras genom samarbete mellan Fire of Anatolia och Izmir Metropolitan Municipality, kommer att fortsätta året ut.

Förstudier och repetitioner kommer att sträcka sig över fem månader. Sen ska de romska ungdomarna arrangera uppträdandet. Eter att de har slutfört sin träning inför showen, som framförs i slutet av projektet, kommer ungdomarna att bjuda på inslag från både sin egen kultur och dansmotiv sammanställda från sju regioner i Anatolien.

Hämtat från Daily Sabah

Redaktionen
redaktionen@dikko.nu