Nytt program med fokus på återbruk i SVTs nya stylingprogram Restyle

Restyle är ett makeover-program som tar mode och skönhet till en ny nivå genom hållbarhet och kreativitet. I detta program ges tre modiga deltagare chansen att upptäcka en helt ny stil med hjälp av secondhandkläder och ett team av erfarna experter. Med en kombination av secondhand, vintage och moderna idéer, är målet att inte bara förändra utseendet utan också att stärka deltagarnas självförtroende och mod att våga ta ut svängarna.

Källa: svt.se

I programmet guidar den erfarna stylisten Theresa Skjolden deltagarna genom en spännande transformationsresa med sitt skarpa öga för detaljer och modekänsla. Tillsammans med Theresa finns även de skickliga frisörerna Jana Lynn och Jenny Janse som genom skapandet av innovativa frisyrer ger deltagarna en fräsch och unik look. Teamet fulländas av makeupartisterna Tone Näslund och Kattis Trollregn vars förmågor att framhäva varje individs naturliga skönhet förvandlar utseendet till något extraordinärt.

– Vi lever i ett väldigt snabbt samhälle, där trender och nya plagg sprutas ut hela tiden. Sakta mode handlar om att sakta ner och börja inifrån och ut. Stil är en känsla lika mycket som en look. Personlighet kommer inifrån, och detta kan vi visa med kläder i ett första intryck såväl som ett första uttryck, säger Theresa Skjolden.

Erlend Elias Bragstad ny i teamet
Men det slutar inte där. Ett oväntat tillskott till teamet är den kända norska makeupartisten Erlend Elias Bragstad, som ger en extra touch av glamour och expertis till varje deltagares makeover.

– Det var temat hållbarhet som gjorde att jag ville medverka. Jag är same och som ursprungsfolk känns miljöfrågan extra viktigt för mig. Jag har varit med i mängder av tv-program i Norge, men Sverige är ett nytt tv-land så det här blir råbra, säger Erlend Elias Bragstad.

Med nio spännande avsnitt tar Restyle tittarna med på en resa av förvandling och personlig utveckling. Genom att sätta fokus på hållbarhet och secondhandmode, lyfter programmet fram vikten av att minska klädavfall och uppmuntrar till medvetna val inom modevärlden.

– Det finns också så mycket kläder som slängs eller bara hänger i garderoben, så att få mer kunskap om hur man ska tänka med kombinationer och alla fantastiska material är lika viktigt för miljön som för plånboken, konstaterar Theresa Skjolden.

Programmet görs på samiska, romani, finska, meänkieli och teckenspråk.

SVT Play måndag 18 september och i SVT2 kl. 18.00 samma kväll: Restyle

För mer information, och bilder på deltagarna, vänligen kontakta:
Mathias Fjellström, producent
mathias@salmonfox.se
070-99 86 523

Desirée Kemi-Wikzén, projektledare
Desiree.kemi-wikzen@svt.se
070-10 88 749

redaktionen@dikko.nu


Att vara en oberoende tidning kostar pengar så vill du hjälpa oss med att betala vårt fika får du gärna swisha en slant till 123 242 83 40 eller bg: 5534-0046

Vill du annonsera eller sponsra, synas eller höras i våra media?
Kontakta oss på redaktionen@dikko.nu
eller ring 0768 44 51 61

IBAN: SE19 9500 0099 6042 1813 4395
BIC: NDEASESS