Paludan misstänks för hets mot folkgrupp efter koranbränning i Malmö

pixabay

Rasmus Paludan misstänks ha gjort sig skyldig till hets mot folkgrupp i samband med koranbränningen i Malmö som ägde rum för snart ett år sedan. Civil Rights Defenders är en av de aktörer som polisanmälde Paludan för hets mot folkgrupp efter koranbränningen – kontakta oss för en kommentar.

– Det är positivt att polisen nu gått vidare med utredningen. Det är även viktigt att åtal väcks och att frågan om huruvida koranbränningar kan utgöra hets mot folkgrupp prövas av domstol. Sverige behöver ett starkt skydd mot hatbrott, säger John Stauffer, chefsjurist på Civil Rights Defenders.

Brännandet av koranen är en symbolisk handling med en rasistisk innebörd och har även historiskt använts för att uttrycka missaktning mot muslimer. 

Sverige har en lagstiftning som finns till för att skydda minoritetsgrupper mot hatbrott. Civil Rights Defenders menar att Paludan har gått över gränsen för vad yttrandefriheten tillåter och gjort sig skyldig till hets mot folkgrupp i samband med koranbränningen i Malmö.  

FN kritiserar Sverige 

Sverige har fått återkommande kritik från bland annat FN, som menar att Sverige behöver bekämpa hatbrott mer effektivt.    

Civil Rights Defenders vill att Sverige tillämpar lagstiftningen om hets mot folkgrupp på ett sätt som går i linje med internationella dokument om mänskliga rättigheter, till exempel FN:s rasdiskrimingeringskonvention. 

Klicka här för att läsa mer om polisanmälan. 

Civil Rights Defenders polisanmäler Paludan för hets mot folkgrupp
Civil Right Defenders uttalar sig med anledning av Rasmus Paludans senaste koranbränning i Sverige 
Polisen stoppar koranbränning utanför Turkiets ambassad i Stockholm

Redaktionen
redaktionen@dikko.nu


Att vara en oberoende tidning kostar pengar så vill du hjälpa oss med att betala vårt fika får du gärna swisha en slant till 123 242 83 40 eller bg: 5534-0046

Vill du annonsera eller sponsra, synas eller höras i våra media?
Kontakta oss på redaktionen@dikko.nu
eller ring 0768 44 51 61

IBAN: SE19 9500 0099 6042 1813 4395
BIC: NDEASESS