Peter Peppe Eriksson har gått från kåkfarare till pingstpastor

Foto Catrine Axelsson

Jag och Peppe känner varandra sedan 2014 när vi arbetade ihop för att skapa en drägligare tillvaro för de EU-migranter som fanns/finns i Skellefteå. Han har så länge jag har känt honom värnat de utsatta, arbetat för mänskliga rättigheter och hälsat alla med orden ”gå med Gud”.

Peppe flyttade från Skellefteå till Arvika 2019 för ett nytt jobb som pastor i pingstkyrkan. Peppes engagemang i missbruksfrågor är tydligt och synliggjordes när han det uppdagades ett flertal döda i överdoser och självmord i Arvika. Då gick han ut i Arvika Nyheterna och menade att det är ”Dags att Arvika satsar på de mest utsatta”.

Missbruksfrågan är en självklar käpphäst eftersom Peppe har egen erfarenhet av missbruk.

Peppe och hans familj tillhörde resandefolket och stack ut i det lilla brukssamhället. Under sin uppväxt fick han veta av sina lärare han var en ”tattarunge”. Hans upplevelse är att hans familj inte var som andra och de nedvärderande orden och föraktfulla blickarna gjorde att han kände sig värdelös som barn.

Ibland har livet varit tufft och prioriteringarna blir inte dom bästa. Så var det i mitt fall i 30 år, det viktigaste var drogerna och det livet innebar till stor del på mitt utanförskap som rom i min uppväxt. Vi hade ett tufft liv när jag växte upp, ordet ”tattare” var något vi levde med dagligen och det ledde till att jag som barn kände mig sviken av vuxenvärlden. Det hade en stor inverkan på mitt livsval. Men i dag så ser det annorlunda ut, 16 år som drogfri och med en tro som bär mig. Så det är givetvis det som är viktigt för mig: mitt mående och min tro.

Idag använder han sig av de negativa lärdomarna han har gjort genom livet och är en pingstpastor som vet vad han talar om när det kommer till frågor som rör utanförskap. Han är inte bara pingstpastor utan finns också med i LP-stiftelsen i Arvika där han är föreståndare och regionledare.

Jag har också ett annat fokus och det är människor, jag älskar människor, säger Peppe. Gud har lagt det i mitt hjärta, i dag finns jag i Arvika där jag jobbar som pastor och jag älskar mitt jobb att få möta människor i alla skeenden i livet, allt från födsel, vigsel till begravning. Ett annat hjärteämne är frågan om romerna från Rumänien och där jag har varit inblandad i flera arbeten på plats. Men för att sammanfatta så brinner jag för tre saker: Jesus, tro, människor och mitt liv är fantastisk, avslutar Peppe Eriksson människa, rom och pastor.

Lyssna till Peppes berättelse om hur han gått från att vara kåkfarare till bli pingstpastor

Här finns viden på YOUTUBE

Innehållet är inte tillgängligt.
Vänligen tillåt cookies genom att klicka på ”Godkänn” i bannern

Britt-Inger Hedström Lundqvist
britt-inger@dikko.nu
Blogg: Essentiellt


Att vara en oberoende tidning kostar pengar så vill du hjälpa oss med att betala vårt fika får du gärna swisha en slant till 123 242 83 40 eller bg: 5534-0046

Vill du annonsera eller sponsra, synas eller höras i våra media?
Kontakta oss på redaktionen@dikko.nu
eller ring 0768 44 51 61

IBAN: SE19 9500 0099 6042 1813 4395
BIC: NDEASESS