Polisen har gripit en person för mordet på polismannen ”Jag är lättad över beskedet och stolt över mina kollegor”

Under eftermiddagen har en person gripits, misstänkt för att ha skjutit en polis till döds i sin tjänst. Polisförbundet ordförande Lena Nitz säger i en kommenterar efter gripandet:

Det är med viss lättnad som jag tar emot beskedet att man nu har gripit en gärningsman misstänkt för dödsskjutningen av en polis. Det är viktigt både för de anhöriga och för hela poliskåren. Jag är otroligt stolt över mina kollegor och det professionella och målmedvetna polisarbete som har lett till att gärningsmannen kunnat gripas så fort. Men arbetet med att bearbeta och läka förlusten av en kollega kommer alltid vara med oss, säger Polisförbundets ordförande Lena Nitz.

Alla poliser vet att livsfarliga situationer kan uppstå när som helst och var som helst. Tillsammans måste vi göra allt vi kan för att det värsta som kan hända, inte händer igen. Det handlar bland annat om det förebyggande arbetet för att förbättra polisers arbetsmiljö och villkor måste intensifieras, säger Lena Nitz.

Redaktionen
redaktionen@dikko.nu


Att vara en oberoende tidning kostar pengar så vill du hjälpa oss med att betala vårt fika får du gärna swisha en slant till 123 242 83 40 eller bg: 5534-0046

Vill du annonsera eller sponsra, synas eller höras i våra media?
Kontakta oss på redaktionen@dikko.nu
eller ring 0768 44 51 61

IBAN: SE19 9500 0099 6042 1813 4395
BIC: NDEASESS