Polisutredningen mot Bert Karlsson är nedlagd

Bert Karlsson, Almedalen Week 2017

När Magasin DIKKO tidigare pratade med Bert Karlsson sa han att:

Jag fattar ingenting… Jag var med Katarina Taikon när Katitzi publicerades och jag har inga problem med dem… och de är ofta på min camping.

När jag tar upp att det är att han använder [Z-ordet] och att han publicerade ett uttalande på Förintelsens minnesdag där han fortsätter att använda [Z-ordet] som väcker känslor menar Bert Karlsson att det han har sagt inte är något märkvärdigt och förstår inte alls anmälan.


Fakta

Hets mot folkgrupp

Att offentligt sprida uttalanden som hotar eller är nedsättande om en grupp av personer, med anspelning på ras, hudfärg, nationellt eller etniskt ursprung, trosbekännelse eller sexuell läggning.

Hämtat från åklagare.se

Beskrivning av hatbrott

Hatbrott avser brotten hets mot folkgrupp och olaga diskriminering.

Det kan även vara andra brott där ett motiv för brottet har varit att kränka en person, en folkgrupp eller en annan sådan grupp av personer på grund av något av följande:

  • ras
  • hudfärg
  • nationellt eller etniskt ursprung
  • trosbekännelse
  • sexuell läggning
  • könsöverskridande identitet eller uttryck eller annan liknande omständighet.

Du måste inte passa in på någon av dessa beskrivningar för att bli offer för ett hatbrott. Det räcker med att gärningspersonen tror att du har någon av egenskaperna, till exempel att han eller hon tror att du är homosexuell.

Hämtat från polisen.se

Redaktionen
redaktionen@dikko.nu


Att vara en oberoende tidning kostar pengar så vill du hjälpa oss med att betala vårt fika får du gärna swisha en slant till 123 242 83 40 eller bg: 5534-0046

Vill du annonsera eller sponsra, synas eller höras i våra media?
Kontakta oss på redaktionen@dikko.nu
eller ring 0768 44 51 61

IBAN: SE19 9500 0099 6042 1813 4395
BIC: NDEASESS