Den 4 oktober är det kanelbullens dag och vi är många som fikat kanelbullar och dricka efter vägarna. I vår familj hade vi ofta en bit falukorv till bullarna också.
Min mamma lärde mig att baka kanelbullar dock helt utan recept. Det innebar att bullarna aldrig var likadana från gång till annan och att man tog vad som fanns hemma. Men en sak hon lärde mig för att få ett lyckat bullbak var att aldrig fuska med jäsningen för det är nyckeln till en fluffig god bulle.
Här kommer i alla fall ett recept och lycka till med bullbaket.
Kanelbullar, cirka 30 st.
Ingredienser:
5 dl mjölk
50 g jäst
150 g rumsvarmt smör
1,5 dl strösocker
2 tsk nymalen kardemumma
1 tsk salt
13-14 dl vetemjöl special
Fyllning:
150 g rumsvarmt smör
1 dl socker
2 msk kanel
Britt-Inger Hedström Lundqvist
britt-inger@dikko.nu
Blogg: Essentiellt