SD profil tas ur tjänst, beskriver Anne Frank som ”kåtheten själv”

Skärmklipp

Sverigedemokraten Rebecka Fallenkvist tas ur tjänst efter ett inlägg på Instagram där hon beskriver Anne Frank som “sedeslös” och ”kåtheten själv”. Fallenkvist är programledare för SD:s mediekanal Riks och valdes nyligen in som ledamot i Stockholms regionfullmäktige.

I ett inlägg på Instagram stories publicerade Rebecka Falkengren ett foto där hon syns hålla Anne Franks dagbok. Inlägget, som nu är borttaget, lyder: “50 sidor in och hittills har Anne Frank endast slagit mig som sedeslös. Kåtheten själv.”

Inlägget har bland annat kritiserats på twitter av Judiska Ungdomsförbundet och av Judiska Centralrådet där de skriver:

– Normaliserande av ett förråat språkbruk och skamlös trivialisering av Förintelseoffers lidande är oanständigt och ovärdigt, desto allvarligare från en folkvald politiker som åtnjuter stort inflytande, skriver Judiska Centralrådet i ett pressmeddelande.

”Okänslig och olämplig jargong”

Sverigedemokraternas presschef Oskar Cavalli Björkman skriver i ett skriftligt uttalande till TT att partiet ser allvarligt på Fallenkvist ”okänsliga och olämpliga jargong på sociala medier” och att en intern process har påbörjats med partiets HR-avdelning. ”Rebecka Fallenkvist är tagen ur tjänst under tiden detta pågår”, skriver han.

Redaktionen
redaktionen@dikko.nu


Att vara en oberoende tidning kostar pengar så vill du hjälpa oss med att betala vårt fika får du gärna swisha en slant till 123 242 83 40 eller bg: 5534-0046

Vill du annonsera eller sponsra, synas eller höras i våra media?
Kontakta oss på redaktionen@dikko.nu
eller ring 0768 44 51 61

IBAN: SE19 9500 0099 6042 1813 4395
BIC: NDEASESS