Skolverket drar tillbaka material där de kallar Förintelsen för kontroversiell fråga

Skolverket drar tillbaka det stödmaterial till lärare där Förintelsen kallades för kontroversiell fråga. Förklaringen till frågan fanns är att det skulle vara ett fiktivt case och var aldrig tänkt som en skoluppgift riktad till elever, menar Pernilla Sundström Fast, enhetschef på Skolverket.

Vi drar in materialet. Det är klart att det inte ska ligga ute och uppfattas som stötande, säger avdelningschef Anna Westerholm till TT.

Det var efter att Aftonbladet uppmärksammat att det på Skolverkets sajt låg stödmaterial till lärare kring ”kontroversiella frågor” där bland annat Förintelsen var en har det stormat kring den statliga myndigheten.

Kritiken har varit stark både gällande att det ser ut som att elever ska uppmanas att leta information för att argumentera mot att Förintelsen ägt rum. Men också att Skolverket i formuleringen ”kontroversiell fråga” själva ger utrymme för ett ifrågasättande. Det är både förbluffande och mycket upprörande menar nog många som läst på Skolverkets hemsida.

Redaktionen
redaktionen@dikko.nu


Att vara en oberoende tidning kostar pengar så vill du hjälpa oss med att betala vårt fika får du gärna swisha en slant till 123 242 83 40 eller bg: 5534-0046

Vill du annonsera eller sponsra, synas eller höras i våra media?
Kontakta oss på redaktionen@dikko.nu
eller ring 0768 44 51 61

IBAN: SE19 9500 0099 6042 1813 4395
BIC: NDEASESS