Sommarscen i Malmö med nycirkus på hustak och spoken word

Illustratör Rosalie Hevius

Nu startar en riktigt fullspäckad vecka på Sommarscen men bland annat akrobatik på högsta nivå. Det får bära eller brista. (Ordlek avsedd).

Men allra först vill vi slå ett extra slag för Riksteaterns interaktiva och platsspecifika hörlursvandring Kartan över oss. Här är det den deltagande Malmöbon som har huvudrollen. Deras tankar och känslor styr berättelsen i appen genom interaktiva val. Scenografin blir den egna hemstaden. Vandringen startar under den första perioden på Rosengårds station för att sedan flytta till Varvsstaden i Västra hamnen. Hör av er om ni vill ta en provtur!

Det konstnärliga teamets medlemmar Lisa Färnström, Joakim Rindå och Hampus Norén känns igen från tidigare produktioner som Nationalparken, Run for your life, När vi träffade varann, Landet Inuti och Den svenska demokratins historia.

Akrobatik på tak

Det får bära eller brista är en par-akrobatisk föreställning som berättar den bärande delen av kvinnans historia i nycirkusens innovativa anda och till samtida folkmusik.

Föreställningen spelas på taket till P-huset Södervärn och presenteras i samarbete med P-Malmö. Berättelsen tar sin utgångspunkt i de ofta tunga fysiska arbetsuppgifter som kvinnor haft under det senaste århundradet.

På scen möter vi sex kvinnliga par-akrobater som arbetar tillsammans som ett kollektiv. Med avstamp i sina egna släkthistorier utforskar de gränslandet mellan att bära och att brista.

Bakom idé och koncept står Rebecka Nords Circus By Me med komposition av Anna Cederquist och i regi av Åsa Johannisson.

Spoken Word

I Spoken word – Ordkanonen bjuds det på en timme med det bästa från Sveriges spoken word-scen. Intimt, medvetet, stjärnspäckat och inte utan hybris med Louise Buenafe Mistén, Vilska Lindgren, Oskar Hanska och kollektivet S.T.I.C.S.

Med intensitet och puls utforskar estradpoeten Louise Buenafe Mistén våra mest gemensamma känslor. Sorg, förlust, saknad, längtan och hopp. Vilska Lindgren är en välkänd profil på Malmös kulturscen som sysslat med allt från spoken word till stand up och wrestling. S.T.I.C.S är ett skandinaviskt musik-, konst- och poesikollektiv som bland annat har varit med och grundat The O-Zone battles. Och med 14 verksamma år och turnéer i 13 länder är Oskar en av Sveriges främsta spoken word-poeter.

Malmös mesta sago-ladies

För alla barnfamiljer så besöker det numera välkända konceptet Drag Queens Story Hour Sommarscen med allas bästa queens Lady Busty & Miss Shameless.

Och mycket mer

Dessutom blir det afrikansk blues, soul och storytelling med Ebo Krdum, känsloladdad musik och hög scennärvaro med indieartisten Yari Blue, arabisk tonsatt prosa med Obaider och folkmusikfrälsning från ovan med Två otrevliga flickor.

Sist men inte minst så sprider vår ljudverkssatsning ut sig i staden och hittar till Katrinetorp med Chancha Via Circuito och hans verk El Misterio del Sonido, ljudets mysterium. Chancha har redan tidigare fyllt Malmö Lives trädäck på Sommarscen 2018 och har nu skickat ett specialskrivet ljudverk till Malmöborna.

Mer information, biljetter och annat hittar ni på Sommarscen.se avslutas pressmeddelandet.

Redaktionen
redaktionen@dikko.nu


Att vara en oberoende tidning kostar pengar så vill du hjälpa oss med att betala vårt fika får du gärna swisha en slant till 123 242 83 40 eller bg: 5534-0046

Vill du annonsera eller sponsra, synas eller höras i våra media?
Kontakta oss på redaktionen@dikko.nu
eller ring 0768 44 51 61

IBAN: SE19 9500 0099 6042 1813 4395
BIC: NDEASESS