Sonny Carlsson tillägnar en sång till de som sitter på Kumla

pixabay

Sonny Carlsson från DIKKOs kulturredaktion har sjungit in en ny låt tillägnade de internerade på Kumla-anstalten. Texten är skriven av Dunder och snus. DIKKO har bad om ett uttalande från textkollektivet om textens innehåll.

Den här låten är tillägnad alla människor som gjort misstag och därför krossats av svensk fängelsepolitik. Svensk ”kriminalvård” krossar ungdomar som har gjort fel och dömer dem till ett liv i kriminalitet de inte kan få slut på. Dessutom använder de våra skattepengar för att finansiera skiten.

Dunder och snus

Innehållet är inte tillgängligt.
Vänligen tillåt cookies genom att klicka på ”Godkänn” i bannern

Kumla – baro ker, Sonny Carlsson – YouTube

Kumla är Sveriges största fängelse och en av landets sju stycken klass 1-fängelser. Klass 1 är den högsta säkerhetsklassen, och ska vara reserverat för landets tyngst kriminella brottslingar. Här kan ni läsa en artikel om hur Sid Andersén hamnade på Kumla efter att ha stulit en kaffebryggare. Kumla har 463 platser och 450 anställda.

Källa: Anstalten Kumla – Wikipedia

Redaktionen
redaktionen@dikko.nu


Att vara en oberoende tidning kostar pengar så vill du hjälpa oss med att betala vårt fika får du gärna swisha en slant till 123 242 83 40 eller bg: 5534-0046

Vill du annonsera eller sponsra, synas eller höras i våra media?
Kontakta oss på redaktionen@dikko.nu
eller ring 0768 44 51 61

IBAN: SE19 9500 0099 6042 1813 4395
BIC: NDEASESS