Statsminister Magdalena Andersson om Rysslands invasion av Ukraina

flickr

Sverige fördömer å det kraftfullaste Rysslands pågående invasion av Ukraina. Rysslands agerande är även en attack på den europeiska säkerhetsordningen. Det kommer bemötas av enigt och robust svar i solidaritet med Ukraina. Ryssland är ensamt ansvariga för detta mänskliga lidande, meddelades via ett pressmeddelande tidigt på morgonen den 24 februari.

Oljepriset har stigit och börserna backar något som experterna är eniga om att det gynnar Putin. Diskussionen om Natos vara eller icke vara blir påtagligt mer aktuell nu än tidigare. Bilderna i media visar hur bomber faller i Ukraina och människor flyr Kiev för att sätta sig i säkerhet.

Under pressträffen bekräftade Magdalena Andersson det ställningstagande som regeringen fick ut med under morgonen där de fördömde Rysslands invasion av Ukraina. Magdalena Andersson lade hela skulden på Rysslands president och sade att Ryssland måste omedelbart upphöra med invasionen.

Rysslands agerande kommer mötas med enighet och med ett robust svar. Sverige har tillsammans med EU förberett sig på att detta kunde hända. Sverige kommer prata med Ukrainas president och ge honom Sveriges stöd i konflikten.

Utrikesdepartementet uppmanar svenskar att omedelbart lämna landet. Det som händer i Ryssland kommer få konsekvenser för Sverige och EU. Sverige förbereder sig på att det som händer kan bli långvarigt.

Lyssna till hela pressträffen HÄR

Innehållet är inte tillgängligt.
Vänligen tillåt cookies genom att klicka på ”Godkänn” i bannern

Redaktionen
redaktionen@dikko.nu


Att vara en oberoende tidning kostar pengar så vill du hjälpa oss med att betala vårt fika får du gärna swisha en slant till 123 242 83 40 eller bg: 5534-0046

Vill du annonsera eller sponsra, synas eller höras i våra media?
Kontakta oss på redaktionen@dikko.nu
eller ring 0768 44 51 61

IBAN: SE19 9500 0099 6042 1813 4395
BIC: NDEASESS