Stephan Skougaard Carlssons berättar en historia för SVT som avslutning på debatten

Kollage Stephan Skougaard Carlsson/ Julia Lowell

En debattartikel beskriver skribentens egna åsikterna i texten.

Stephan Skougaard Carlsson svar på SVTs svar på hans debattartikel. Hans fråga handlade om att Statliga medier speglar Resandefolket som om de inte finns.

Bästa SVT

Jag vill gärna berätta en liten historia för Er:

En dag strax efter påsk gick jag till bilmekanikern. Han hade gjort ett dåligt jobb med min bil. Jag ville såklart diskutera detta med honom. Men när jag framförde mitt ärende, då pekade han bort mot parkeringen på en helt annan kärra och säger vänligt:

Men du käre kund. Den bilen som står där borta, den går jäkligt bra!

Jag förstod varför han gjorde så, den såg ju trevlig ut och han var väl glad för den där andra bilen. Men det var ju såklart inte den jag ville prata om.

Det där var ingen sann historia, och jag förväntar mig inte att Ni trodde på den. Den verkar ju orimlig, eller hur?

Den 11:e denna månad vände jag mig, genom DIKKO, till SVT som hade visat ett program jag hade åsikter om. När jag framförde mitt ärende då pekade Ni på ett helt annat program, nämligen programserien ”Raymonds dröm” och berättade vänligt för mig vad den handlar om.

”Raymonds dröm”, har jag sett ett par gånger. Det är en väldigt trevlig programserie. Utmärkt gjord av UDSY. Jag förstår att SVT är glada för den, och gärna pekar på det hållet. Men i ärlighetens namn:

Det var ju inte det programmet som jag ville prata om.

”Vi ville ha en blandning av kvinnor och män, unga och äldre, kända och okända samt representation av olika romska grupper

Ambitionen i sig kan tyckas god, men vi kan väl alla, som sagt, så här efteråt konstatera att er blandning av de romska grupperna blev aningen skev. Jag förstår av SVT:s svar att så länge jag inte tittar på valdebatter så kan jag tyvärr inte förvänta mig att få uppleva den rättvisa bilden av mitt folk som jag söker.

Tack för ett rakt och tydligt svar. Ni har visat er hållning och jag fick veta det jag undrade över, så nu är saken utagerad för min del.

Vänligen Stephan Skougaard Carlsson Resande och Författare

redaktionen@dikko.nu

Statliga medier speglar Resandefolket som om de inte finns
SVT svarar på Stephan Skougaard Carlssons artikel om att Resandefolket osynliggörs


Att vara en oberoende tidning kostar pengar så vill du hjälpa oss med att betala vårt fika får du gärna swisha en slant till 123 242 83 40 eller bg: 5534-0046

Vill du annonsera eller sponsra, synas eller höras i våra media?
Kontakta oss på redaktionen@dikko.nu
eller ring 0768 44 51 61

IBAN: SE19 9500 0099 6042 1813 4395
BIC: NDEASESS