Trajosko Drom: ”Rättigheter med stil 2.0”

Fredag 22 mars arrangerar den romska kvinnoorganisationen Trajosko Drom ett evenemang i Göteborg: ”Rättigheter med stil 2.0”. Det är en fortsättning på organisationens uppskattade projekt och modeshower ”Rättigheter med stil”  från 2015.

Källa: Trajosko Drom
DIKKO finns på FacebookTwitter, LinkedInTikTok och Instagram

Tanken på att göra ett nytt evenemang på detta tema växte delvis fram som en följd av de senaste två årens tillbakagång för romers rättigheter i samband med negativa mediekampanjer där framförallt romska kvinnor utmålas som offer och deras egna perspektiv ifrågasatts av olika aktörer i samhället.

Trajosko Drom vill visa på kraften och glädjen som finns i att vara en romsk kvinna och samtidigt lyfta viktiga frågor om jämställdhet och könsroller. I evenemanget har de samlat flera romska artister från Sverige samt en gästartist från Spanien, la Jose, som är en romsk sångerska, dansös, aktivist och feminist som skriver och framför egna låtar om livet och kampen som romsk kvinna. I evenemanget kommer det även arrangeras panelsamtal på scen med romska män och kvinnor från olika grupper där de får svara på hur de ser på jämställdhet och roller i samhället.

I centrum för showen står en modevisning där Trajosko Drom designat en nyskapande kollektion med kläder från de olika grupperna men där alla flätas samman till en enhet både av ett spansk tema och traditionella tyger från östra Europa.

Innehållet är inte tillgängligt.
Vänligen tillåt cookies genom att klicka på ”Godkänn” i bannern
Inbjudan-22-mars-Romsk-show-Trajosko-DromLadda ner

redaktionen@dikko.nu


Att vara en oberoende tidning kostar pengar därför använder vi oss av crowdfunding. Det innebär att människor med små eller stora summor hjälper till att finansiera vår verksamhet. Magasin DIKKOs insamlingen sker via swish: 123 242 83 40 eller bg: 5534-0046

Vill du annonsera eller sponsra, synas eller höras i våra media?
Kontakta oss på redaktionen@dikko.nu
eller ring 0768 44 51 61

IBAN: SE19 9500 0099 6042 1813 4395
BIC: NDEASESS