Tschandala/Tattaren på Reginateatern i Uppsala den 14 maj

Foto Per Bolkert

På tisdag den 14 maj kl. 19 ges föreställningen Tschandala/Tattaren på Reginateatern i Uppsala.

Källa: uppsala.se
DIKKO finns på FacebookTwitter, LinkedInTikTok och Instagram

I den prisade föreställningen Tschandala/Tattaren bjuder Lindy Larsson, med den hyllade orkestern Bon Bon Band i ryggen, på en personlig teaterkonsert utifrån sitt ursprung. Han ger röst åt resandefolket och synliggör en blind fläck i vår svenska historia som genljuder in i vår samtid.
Föreställningen tar sig an stora och komplexa frågeställningar om utanförskap och övergrepp, men också om överlevnad, läkande och frigörelse. Det är en musikalisk manifestation, högspänd cabaretmusik utan skyddsnät och en akut åtgärd för att bevara en hotad minoritet, resandefolket. Det är en revision av den svenska historien och punkig uppgörelse med Strindberg och kortromanen ”Tschandala”.

Mer info och köp av biljett kan göras via nedan länk.
Reginateatern Uppsala | Teater och föreställningar i Uppsala – Tschandala/Tattaren
Tschandala/Tattaren | Facebook

Föreställningen möjliggörs genom Uppsala kommuns arbete att stärka och främja romsk inkludering i samverkan med föreningen Fredens Hus.

redaktionen@dikko.nu


Att vara en oberoende tidning kostar pengar därför använder vi oss av crowdfunding. Det innebär att människor med små eller stora summor hjälper till att finansiera vår verksamhet. Magasin DIKKOs insamlingen sker via swish: 123 242 83 40 eller bg: 5534-0046

Vill du annonsera eller sponsra, synas eller höras i våra media?
Kontakta oss på redaktionen@dikko.nu
eller ring 0768 44 51 61

IBAN: SE19 9500 0099 6042 1813 4395
BIC: NDEASESS