Uppsala internationella litteraturfestival 12 – 13 mars

Re:Orient

Välkomna till Uppsala Internationella Litteraturfestival!
Vi bjuder under två dagar in till att ta del av högaktuella författarskap och verkligt angelägen litteratur genom en rad samtal och uppläsningar.

Som en röd tråd genom programmet går ett smärtsamt aktuellt tema – Våld och värdighet. I en värld där våld är närvarande och där vid sidan av krig och förtryck även det egna hemmet kan bli till slagfält så hotas människovärdet ständigt. Att utsättas för våld är att bli fråntagen sin integritet, självbestämmande och värde. Författarna här svarar med att med språket göra motstånd. Att benämna våldet är att återupprätta en känsla av mänsklig värdighet som våldet syftar till att kränka. Som vår värld behöver detta! Dessa röster får oss att se, att reflektera och empatisera. De får oss att bli starkare tillsammans. På årets festival bjuds exempel på poesi och prosa som bjuder motstånd genom sinsemellan mycket olika berättelser om sexualiserat våld, politiskt förtryck och krig.

Programmet kommer i år sändas digitalt från våra olika samarbetspartners scener, för er att ta del av så väl direkt som i efterhand.

SE PROGRAMMET

Bland andra kommer författaren Majgull Axelsson, som själv i båda sakprosa och romaner skildrat ett uppväxande släktes utsatthet, samtalar om Kristofs verk med Yukiko Duke, redaktör och kritiker. Uppläsning av Simon Reithner, skådespelare. LÄS MER
12 mars kl 18 Uppsala Stadsteater 

Redaktionen
redaktionen@dikko.nu


Att vara en oberoende tidning kostar pengar så vill du hjälpa oss med att betala vårt fika får du gärna swisha en slant till 123 242 83 40 eller bg: 5534-0046

Vill du annonsera eller sponsra, synas eller höras i våra media?
Kontakta oss på redaktionen@dikko.nu
eller ring 0768 44 51 61

IBAN: SE19 9500 0099 6042 1813 4395
BIC: NDEASESS