Vaccinet orsakar inte autism eller homosexualitet

pixabay

Vaccinet orsakar inte autism och du blir inte homosexuell av att vaccinera dig, Covid-19 är inte skapat av människor och det är inte säkrare att få sjukdomen än att ta vaccinet. Detta är grundlösa påståenden och konspirationsteorier.

Facebook har meddelat att de skärper sina riktlinjer när det gäller spridning av information om coronapandemin – och uppmanar alla att tänka källkritiskt. Med dessa nya riktlinjer hoppas Facebook att de ska få stopp på ryktesspridningen. 

Experterna är eniga om att förtroendet för vaccinen är helt avgörande för om utrullningen kommer att lyckas, skriver Peter Münster, nordisk kommunikationschef på Facebook, i ett mejl till TT.

Enligt Münster kan spridningen av den falska informationen bli ett stort problem. Det kan få folk att vara mindre följsamma och då finns risk för att de lättare blir smittade och sedan smittar andra, menar han.

Mycket av vaccinmotståndet förekommer i hemliga grupper på Facebook och på olika konspiratoriska sajter. Det finns flera olika Facebook–grupper för vaccinskepticismen, ofta har de fler än tusen medlemmar, som har sitt fokus på att vara kritiska mot vaccination. Men även om de har flera tusen medlemmar är det ett fåtal personer som är mycket aktiva med inlägg.

Vi kommer att börja tillämpa denna policy omedelbart med särskilt fokus på sidor, grupper och användarkonton som bryter mot dessa regler, och vi kommer att fortsätta att utöka vår regeltillämpning under de nästkommande veckorna. Grupper, sidor och konton på Facebook och Instagram som upprepade gånger sprider dessa avfärdade påståenden kan tas bort helt, skriver Facebook.

Redaktionen
redaktionen@dikko.nu


Att vara en oberoende tidning kostar pengar så vill du hjälpa oss med att betala vårt fika får du gärna swisha en slant till 123 242 83 40 eller bg: 5534-0046

Vill du annonsera eller sponsra, synas eller höras i våra media?
Kontakta oss på redaktionen@dikko.nu
eller ring 0768 44 51 61

IBAN: SE19 9500 0099 6042 1813 4395
BIC: NDEASESS