Välkommen till Språkrådsdagen 2024!

Guardian of earth a man cradles the planet in his hands

Den 23 april är det dags för Språkrådsdagen. Årets tema är ”språkvård för hållbar omställning”.

Källa: isof.se
DIKKO finns på FacebookTwitter, LinkedIn och Instagram

På programmet står flera olika föredrag och panelsamtal samt utdelning av de tre språkvårdspriserna Erik Wellanders pris, Klarspråkskristallen och Minoritetsspråkspriset.

Programpunkterna behandlar på olika sätt språk och språkvård i förhållande till hållbar omställning. Det blir föredrag och panelsamtal, men också en presentation av ett framväxande nytt visualiseringsverktyg och en monolog med musik.

Språkforskare Anje Müller Gjesdal, vetenskapsjournalist Jörn Spolander, klimatforskare Gustav Strandberg och kommunikationschef Marcus Lundstedt är några av de som deltar i panelsamtal och föreläsningar på Språkrådsdagen 2024.

Under dagen kommer scenen att beträdas av språkforskare som Anje Müller Gjesdal och Milena Zart, samt Språkrådsmedarbetare som Karin WebjörnLena Lind PalickiLinnea Hanell och Magnus Ahltorp. Vi får träffa forskare från andra vetenskapliga områden som Gustav Strandberg, klimatforskare på SMHI, Maria Wolrath Söderberg, retoriker på Södertörns högskola och Sverker Sörlin, miljöhistoriker på KTH.

Vi får även lyssna på personer som arbetar med att kommunicera vetenskap om klimat och miljö till olika målgrupper, som Jörn Spolander, vetenskapsjournalist på DN och Marcus Lundstedt, kommunikationschef på Stockholm Resilience Centre. Dessutom får vi se ett unikt framträdande av Dramatenskådespelaren Andreas T Olsson.  

Anmäl dig senast 22 mars

Läs mer och anmäl dig på sidan isof.se/språkrådsdagen2024. Särskilt lågt pris för studenter. Sista anmälningsdag är fredagen den 22 mars 2024.

redaktionen@dikko.nu


Att vara en oberoende tidning kostar pengar därför använder vi oss av crowdfunding. Det innebär att människor med små eller stora summor hjälper till att finansiera vår verksamhet. Magasin DIKKOs insamlingen sker via swish: 123 242 83 40 eller bg: 5534-0046

Vill du annonsera eller sponsra, synas eller höras i våra media?
Kontakta oss på redaktionen@dikko.nu
eller ring 0768 44 51 61

IBAN: SE19 9500 0099 6042 1813 4395
BIC: NDEASESS