​Nyheter| Soraya Post nummer ett på Feministiskt Initiativs EU-lista

Hårt arbete och betydande uppmärksamhet har gjort Soraya Post till en favorit i partiet, står det att läsa i pressmeddelandet som släpptes den 11 januari.

Valberedningen motiverar bland annat med orden:

Soraya, en uppskattad parlamentariker i EU , brinner för frågor kring mänskliga rättigheter och är ett av partiets tyngsta namn. Hon vill se att Fi tar plats i debatter på alla samhällsnivåer, från det lokala till det globala och fokusera på att jobba mer med civilsamhällets organisationer.

– Jag är ödmjuk och lycklig över nomineringen. Inför den kommande mandatperioden skulle jag vilja fördjupa arbetet inom de frågor som jag jobbat med under de senaste fem åren. Den här gången måste det också bli ökat fokus på miljö- och klimatfrågan inom EU. Nu ser jag fram emot förstärkning, säger Soraya Post, i pressmeddelandet.

Tidigare har Kim Fredriksson intervjuat Soraya Post för DIKKO och i den intervjun säger hon att:

– I min rapport här i parlamentet så har jag en rekommendation och har även bett parlamentets forskningsenhet att ta fram underlag för en europeisk sanningskommission i medlemsstaterna. När Vitboken kom i Sverige så var jag negativ, jag tror jag var den enda politikern som var kritisk. Men fine, jag kan köpa idén med en vitbok nu, men jag vill inte sluta med den och sen tro att allt är klart. För det är det inte. Vi behöver en sanningskommission som leder till olika åtaganden. Det är det jag är ute efter. Jag vill ha en sanningskommission som leder till en försoningsprocess och som även leder till politiska åtaganden. Jag är inte i behov av en ursäkt. Vad hjälper det mig om kungen kommer och säger förlåt för hur man har betett sig om man inte har mer i bagaget.

Hoppas det inte behövs skrivas en ny vitbok

– Jag sa det då när dom släppte Vitboken, jag hoppas det här blir sista kapitlet. En kort efteråt kom Skånepolisens register. Jag sa att jag hoppades på att det här ska ta slut så det inte behövs skrivas en ny vitbok.

Läs hela intervjun här ”Resande måste sluta med offertänkandet och ta ansvar för landet”

Redaktionen
redaktionen@dikko.nu