AI vill skapa tillgängligheten, kunskap och litteratur på minoritetsspråk

Illustratör Malin andersson

Efter ett framgångsrikt pilotprojekt under 2022, finansierat av Vinnova, och i samarbete med Norges och Sveriges nationalbibliotek och Världens Bibliotek, med böcker på arabiska, kroatiska, polska, somaliska, thailändska och ukrainska, utökar nu Reedz sitt utbud av såväl böcker som språk.

Reedz AI-teknologi gör det möjligt att publicera ljudböcker och e-böcker på över 80 språk och modersmål för hundratals miljoner barn. Målet är att växa med dagens tre tusen böcker till miljoner under de kommande åren för att möta det globala behovet av flerspråkiga facklitterära barnböcker.

Reedz expanderar samtidigt sin globala räckvidd genom distributionspartners och streamingtjänster för ljud- och e-böcker. Reedz böcker finns tillgängliga för runt 10 000 bibliotek och skolor i Norden genom sitt partnerskap med Axiell Media (Publizon), och på 30 marknader runt om i Europa med ledande streamingtjänster som Nextory och BookBeat.

Kontakt Reedz:
John Strandberg (grundare), Helena Sjögren (medgrundare och CCO)
E-post: contact@reedz.com
Hemsida: www.reedz.com

Om Reedz:
Reedz grundades 2020 med visionen att använda AI för att förbättra världen genom lika tillgång till kunskap och litteratur och för att föra människor närmare varandra genom att bygga broar mellan människor, kulturer och språk. Idag har Reedz en global verksamhet med B2B företagskunder inom e-handel, utbildning, finans, myndigheter, media och förlagsverksamhet. Reedz Books är företagets senaste initiativ med ambitionen att utveckla det till en global verksamhet och gynna hundratals miljoner barn världen över.

Redaktionen
redaktionen@dikko.nu


Att vara en oberoende tidning kostar pengar så vill du hjälpa oss med att betala vårt fika får du gärna swisha en slant till 123 242 83 40 eller bg: 5534-0046

Vill du annonsera eller sponsra, synas eller höras i våra media?
Kontakta oss på redaktionen@dikko.nu
eller ring 0768 44 51 61

IBAN: SE19 9500 0099 6042 1813 4395
BIC: NDEASESS