Anna Ekström uppmärksammar Förintelsens minnesdag

Utbildningsminister Anna Ekström Foto: Kristian Pohl/Regeringskansliet
Utbildningsminister Anna Ekström - ansvarig för Förintelsekonferensen 2020 | Foto: Kristian Pohl/Regeringskansliet

Den 27 januari, talar utbildningsminister Anna Ekström vid riksdagens ceremoni med anledning av Förintelsens minnesdag. På kvällen kommer ministern även att delta vid Judiska församlingen i Stockholms minneshögtid för Förintelsens offer i Stockholms stora synagoga.

Att ge våra minnen och vittnesmål en speciell dag är viktigt. På Förintelsens minnesdag samlas vi för att minnas det avskyvärda som drabbade så många oskyldiga. Men alla andra dagar om året ska vi ägna åt handling, så att det aldrig sker igen. Tillsammans kan vi göra stor skillnad, säger utbildningsminister Anna Ekström.

Vid ceremonin i riksdagen kommer ministern bland annat att berätta om genomförandet av regeringens internationella forum för hågkomst av Förintelsen och bekämpande av antisemitism som ägde rum i Malmö i oktober och de konkreta åtaganden som Sverige kommer att genomföra för att stärka arbetet för hågkomst av Förintelsen och bekämpande av antisemitism, antiziganism och andra former av rasism.

Program

Tid: 11.30 Talar vid riksdagens ceremoni med anledning av Förintelsens minnesdag
Plats: Förstakammarsalen, riksdagen

Tid: 18.30 Deltar vid Judiska församlingen i Stockholms minneshögtid för Förintelsens offer
Plats: Stockholms stora synagoga

Redaktionen
redaktionen@dikko.nu


Att vara en oberoende tidning kostar pengar så vill du hjälpa oss med att betala vårt fika får du gärna swisha en slant till 123 242 83 40 eller bg: 5534-0046

Vill du annonsera eller sponsra, synas eller höras i våra media?
Kontakta oss på redaktionen@dikko.nu
eller ring 0768 44 51 61

IBAN: SE19 9500 0099 6042 1813 4395
BIC: NDEASESS