Är du ung rom och vill arbeta med att ta fram en utställning?

MUCF söker unga mellan 15–25 år som identifierar sig som romer och som vill lära sig mer om romers historia och dela med sig av sina erfarenheter. Läs mer nedan och hjälp gärna till att sprida informationen. 

Källa: mucf.se
DIKKO finns på FacebookTwitter, LinkedInTikTok och Instagram

Vill du lära dig mer om romers historia och dela med dig av dina erfarenheter? Vi söker dig som är mellan 15–25 år och identifierar dig som rom. Bli en av våra ambassadörer!

I år är det 80 år sedan Förintelsen och den mörka historien som bland annat drabbade romer. Men hur har unga romer det i Sverige idag? Det vill vi berätta om genom en utställning av och om unga romers vardag, tankar och drömmar i dagens Sverige. Syftet med utställningen är att uppmärksamma och höja kunskaperna om unga romers liv i Sverige idag. För alla som bor i Sverige, inklusive romerna själva.

Vad innebär det att vara ambassadör?

Som ambassadör blir du tillsammans med övriga ambassadörer ansvariga och ansiktet utåt för utställningen. Er uppgift är att ta fram innehåll till utställningen genom egna och andra unga romers berättelser. Ni ska också sprida information om utställningen på olika sätt, till exempel genom att spela in en podd eller besöka skolor.

Du kommer att ingå i ett team där du får stöd av arbetsgrupp, projektledare och experter på området. Det är en unik möjlighet för dig som vill höja dina kunskaper om romers historia och kultur och du får verktyg för att kunna förmedla kunskap till andra.

Här kan du läsa mer om hur det går till, vad som krävs för att delta och anmäla intresse

Sista ansökningsdag är den 16 juni 2024.

redaktionen@dikko.nu


Att vara en oberoende tidning kostar pengar därför använder vi oss av crowdfunding. Det innebär att människor med små eller stora summor hjälper till att finansiera vår verksamhet. Magasin DIKKOs insamlingen sker via swish: 123 242 83 40 eller bg: 5534-0046

Vill du annonsera eller sponsra, synas eller höras i våra media?
Kontakta oss på redaktionen@dikko.nu
eller ring 0768 44 51 61

IBAN: SE19 9500 0099 6042 1813 4395
BIC: NDEASESS