Dags för den årliga konferensen med Malmö stads romska råd

Imorgon den 1 december är det dags för den tredje årliga konferensen som Malmö stads råd för den nationella minoriteten romer arrangerar. Temat för årets konferens är Politiken, romsk inkludering och minoritetslagstiftningen.

Konferensen syftar till att lyfta hur nationell minoritetspolitik avseende den romska minoriteten implementeras på europeisk, nationell och kommunal nivå. I år är det även 10 år kvar av regeringens strategi för romsk inkludering – vad krävs för att komma vidare och framåt i arbetet med att uppnå strategins mål?

När: 1 december 2023 klockan 09.00–16.00
Var: Ungdomens hus, stora festsalen, Norra Skolgatan 10B
Talare:
Sunita Memetovic, Mattias Gardell, Jan Selling, ledamöter från romska rådet och tjänstepersoner från olika kommuner i Sverige som arbetar med romsk inkludering, med flera.

Observera att konferensen är fullbokad. För mer information om rådet, besök hemsidan: www.malmo.se/romskaradet

Vid frågor eller funderingar, kontakta Mujo Halilovic, enhetschef på RIKC (mujo.halilovic@malmo.se)

Sedan 2018 har Malmö stad ett strukturerat samråd med den nationella minoriteten romer. Romska rådet är ett verktyg i Malmö stads arbete för att implementera och förverkliga kraven som fastställs i lagen om nationella minoriteter och minoritetsspråk. Romskt informations- och kunskapscenter är den instans som samordnar och administrerar romska rådet i Malmö stad.

Redaktionen
redaktionen@dikko.nu


Att vara en oberoende tidning kostar pengar så vill du hjälpa oss med att betala vårt fika får du gärna swisha en slant till 123 242 83 40 eller bg: 5534-0046

Vill du annonsera eller sponsra, synas eller höras i våra media?
Kontakta oss på redaktionen@dikko.nu
eller ring 0768 44 51 61

IBAN: SE19 9500 0099 6042 1813 4395
BIC: NDEASESS