Delaktighetsveckan 2023: ”Från utanförskap till innanförskap”

För fjärde året i rad bjuder Länsstyrelsen Västerbotten in till en vecka fylld av föreläsningar, arrangemang och kompetenshöjande insatser. Sista anmälningsdag är 8 oktober och vi kommer under veckan lotta ut kompetenshöjande litteratur och lite annat till de som deltar.

Källa: Länsstyrelsen Västerbotten

Mer information om Delaktighetsveckan:

Veckan arrangeras av Social Hållbarhet vid Länsstyrelsen Västerbotten, vilket inkluderar sakområdena folkhälsa, integration, jämställdhet och mänskliga rättigheter. Syftet med veckan är att lyfta perspektiv, sprida kunskap och goda exempel samt bidra till kompetenshöjning inom frågor med koppling till mänskliga rättigheter och social hållbarhet. Delaktighetsveckan vänder sig till politiker, chefer, tjänstepersoner och ideella inom myndigheter, kommuner, regioner, organisationer, föreningar, trossamfund och privatpersoner. Temat för årets Delaktighetsvecka är ”Från utanförskap till innanförskap”.

Kostnadsfria föreläsningar under veckan av bl.a. Hanna Wallensteen, MR-institutet, Youth 2030 Movement och  MUCF. De olika föreläsningarna har stor spännvidd och rör sig från strategisk planering till operativ verksamhet, från internationell lagstiftning via nationella riktlinjer och ner till lokala exempel. Vår förhoppning är att du ska hitta en eller flera föreläsningar som talar just till dig.

I år genomförs dessutom följande aktiviteter:

  • Västerbottens nya Rättighetsnätverk” på torsdag 19 oktober och riktar sig till dig som arbetar med eller är intresserad av frågor om mänskliga rättigheter eller integration
  • ”Kreativ tankeverkstad Social hållbarhet” på fredag 20 oktober för dig som arbetar med komplexa, tvärsektoriella uppdrag och ska kombinera horisontella perspektiv med små resurser och begränsad tid
  • ”Utbildningsdag om hedersrelaterat våld och förtryck” på onsdag 18 oktober för dig som arbetar med integrationsfrågor och vill lära dig mer om hedersrelaterat våld och förtryck.
  • ”Ledarskapsfrukost med föreläsning om psykologisk trygghet, inkludering och minoritetsstress för chefer” tillsammans med Hanna Wallensteen.

För dig som behöver övernatta i Lycksele t.ex. mellan onsdag och torsdag har vi ordnat med en bokningskod för att boka hotellrum till ett något reducerat pris. Uppge koden ”Delaktighetsveckan” för att boka ett av dessa rum. Koden är bara giltig till den 7 september, men det går såklart boka rum även när koden inte längre är giltig (om än till normalt pris och så länge rum finns tillgängliga). OBS! Du står själv för kostnaden för eventuell övernattning.

Mer information och anmälan hittar du här: Delaktighetsveckan 2023 | Länsstyrelsen Västerbotten (lansstyrelsen.se)Sista anmälningsdag söndag 8 oktober. Bifogat finns också en PDF-version av årets program.

redaktionen@dikko.nu


Att vara en oberoende tidning kostar pengar så vill du hjälpa oss med att betala vårt fika får du gärna swisha en slant till 123 242 83 40 eller bg: 5534-0046

Vill du annonsera eller sponsra, synas eller höras i våra media?
Kontakta oss på redaktionen@dikko.nu
eller ring 0768 44 51 61

IBAN: SE19 9500 0099 6042 1813 4395
BIC: NDEASESS