DIKKO grattar tinker-hästen Bri som fyller tre år med ett stort GNÄGG

Johanna och DIKKO-tinkern Bri. Foto DIKKO

Här kan du läsa om Tinker-fölets framfart från föl till vuxen häst. Det är i huvudsak Johanna Olsson som kommer göra uppdateringarna. Bri är född i början av maj, mitt i en regnstorm. Han kommer bo på Hisingen, Göteborg. Hans namn är egentligen Auroraängens Casper, men han kommer att kallas Bri efter hästen som lär pojken rida i Narnia-boken ”Hästen och hans pojke” som är en av Johannas son Emils favoritböcker.

Källa: Johanna Olsson och DIKKO
DIKKO finns på FacebookTwitter, LinkedIn och Instagram

Under de här tre åren har vi fått läsa om hur Bri tränats inför att bli en ridhäst genom trams, träning och massor av kärlek. Han har utvecklats till att bli en orädd och trygg häst som låter sin ryttare sitta tryggt på hans rygg. Han ägare Johanna Olsson (vår korrare) och sonen Emil är mäkta stolt över honom.

Han är lite märkvärdig den här hästen för Bri får ofta trollflätor. Vackra, slingriga, tvinnade flätor i manen som ofta också dekoreras med någon pinne eller fågelfjäder eller något grässtrå. Vissa skulle säga att det tyder på att matte borstar honom för sällan, men vi som vet vi vet bättre. Han är så välskött att han glänser ständigt. Utan det här handlar om nått annat, kanske är han lite magisk djuret.

Bri är numer en kastrerad häst och när det skedde bistod vännerna med glada tillrop som ”Va’ lack han ska bli, lille Bri” och annat i den stilen för att lindra Johannas eventuella oro (Bri själv tog det med ro). Han är verkligen världens bästa häst! Inte nog med att han är en DIKKO-häst djuret har också en egen Instagram. Gå in följ hans framfart.

Vårans Bri fyller tre år idag! DIKKO önksar honom en trevlig dag med gott hö och lek i hagen. #tinker #DIKKO-hästen #Johannaäger #grattisälskadehäst #gnägg


redaktionen@dikko.nu

Att vara en oberoende tidning kostar pengar därför använder vi oss av crowdfunding. Det innebär att människor med små eller stora summor hjälper till att finansiera vår verksamhet. Magasin DIKKOs insamlingen sker via swish: 123 242 83 40 eller bg: 5534-0046

Vill du annonsera eller sponsra, synas eller höras i våra media?
Kontakta oss på redaktionen@dikko.nu eller ring 0768 44 51 61

IBAN: SE19 9500 0099 6042 1813 4395
BIC: NDEASESS