Festival 21-23 mars där Bio Kaskad i Blackeberg hyllar minoritetsspråken

https://www.facebook.com/biokaskad/

Bio Kaskad i Blackeberg har fokus på minoritetsspråk under en filmfestival för alla åldrar senare i mars 21-23 mars. Bio Kaskad välkomnar alla till en festival där de hyllar minoritetsspråken (samiska, finska, meänkieli/tornedalsfinska, romani, jiddish).

Bio Kaskad, i samarbete med Stockholm stad, vill nå ut med temat minoritetsgrupper till en bred publik. Film är ett lämpligt sätt är bedömningen, när de nu håller en filmfestival på bion i Blackeberg.

Framför allt vill vi locka människor som inte skulle komma till en konferens om minoritetsspråk. Det blir en brygga att uppmärksamma den del av Sverige som betytt mycket för Sveriges historia, och visa att vi har minoritetsspråk i vårt land, säger Thomas Lohmander, projektledare för filmfestivalen till mitti.se

Det kommer presenteras filmer som haft framgångar på biografer både i Sverige och internationellt under de senaste åren. Filmerna är helt eller delvis på de olika minoritetsspråken. I samband med filmvisningar arrangeras även föreläsningar/samtal med representanter för de olika nationella minoriteterna. Festivalen kommer bjuda på film, samtal om språk, kultur och historia.

Bio Kaskad vill, i samarbete med Stockholm stad, försöka nå ut med temat minoritetsgrupper till en bred publik.

Festivalen riktar sig till alla åldrar och är gratis. Under förmiddagar kommer det visas knattefilmer för barn och senare under dagarna blir det filmer för ungdomar och vuxna. Alla visningar är öppna för allmänheten och inbokade skolklasser, utbildningar, föreningar och andra intresserade organisationer.

Exempel på filmer:

Samiska filmer: Sameblod, Historja.

Jiddisch: Menashe.

Romani: Sophelikoptern.

Mäenkieli: Populärmusik från Vittula.

För mer info, se www.biokaskad.se

Redaktionen
redaktionen@dikko.nu


Att vara en oberoende tidning kostar pengar så vill du hjälpa oss med att betala vårt fika får du gärna swisha en slant till 123 242 83 40 eller bg: 5534-0046

Vill du annonsera eller sponsra, synas eller höras i våra media?
Kontakta oss på redaktionen@dikko.nu
eller ring 0768 44 51 61

IBAN: SE19 9500 0099 6042 1813 4395
BIC: NDEASESS