Idag invigs Mänskliga Rättighetsdagarna 2023!

Nu har det äntligen blivit dags att dra igång Nordens största mötesplats för alla som arbetar med eller vill lära sig mer om mänskliga rättigheter. För första gången någonsin intar Mänskliga Rättighetsdagarna Helsingborg. Under tre dagar samlas tusentals aktivister, förtroendevalda, studenter, tjänstepersoner och ideellt engagerade i ett gemensamt erfarenhets- och kunskapsutbyte inom demokrati och mänskliga rättigheter – ett behov som idag är större än någonsin tidigare!

Källa: mynewsdesk.com
DIKKO finns på FacebookTwitter, LinkedIn och Instagram

Forumet, som har arrangerats sedan år 2000 i olika svenska städer, syftar till att sprida kunskap om och lyfta frågor om mänskliga rättigheter högre upp på den politiska dagordningen.
– Mänskliga Rättighetsdagarna arrangeras inte bara för uppmärksamma och sprida kunskap om våra lokala och globala MR-utmaningar. Vi är också en arena där olika aktörer och åsikter möts, samtalar och peppar varandra. Det är fantastiskt att se tusentals besökare och medverkande dela med sig av sina erfarenheter, berättar Malin Slätis, projektledare för Mänskliga Rättighetsdagarna.

Rätten till utbildning och arbete är temat för årets evenemang. Under tre dagar kommer över 150 program och 400 talare att belysa hur maktstrukturer och bakgrundsfaktorer påverkar människors möjlighet att ta del av utbildning och arbete, samt hur uppfyllandet av dessa rättigheter stärker både individer och samhället i stort.
– Rätten till utbildning och arbete är universella mänskliga rättigheter och förutsättningar för utövandet av många andra rättigheter. Uppfyllandet av dessa rättigheter för alla skulle förebygga konflikter och främja en demokratisk samhällsutveckling. Därför är utbildning och arbete i fokus under årets forum, säger Malin Slätis.

För första gången sedan 2019 arrangeras även Allmänhetens dag under Mänskliga Rättighetsdagarna. Arrangörerna hoppas att många Helsingborgare tar chansen att besöka arenan den 25 november.
– För oss är det viktigt att kunna erbjuda fri entré under Allmänhetens dag vilket innebär att våra besökare kan ta del av allt som arrangeras under lördagen såsom seminarier, utställarmässan, teater och livemusik, helt kostnadsfritt, förklarar Mänskliga Rättighetsdagarnas projektledare.

Bland årets talare: Emil Jensen, musiker och klimataktivist, Rijal Mbamba, programledare och artist, Lisa Pelling, chef Arena Idé, Nadim Ghazale, debattör Nicolas Lunabba, författare och verksamhetsansvarig Helamalmö, Parul Sharma, vikarierande generalsekreterare Institutet mot mutor, Kitimbwa Sabuni, utvecklingsledare Länsstyrelsen Stockholm, Elena Namli, professor i teologisk etik Uppsala universitet, Malcolm Jallow, riksdagsledamot, Aysha Jones, entreprenör och grundare till Black Lives Matter Stockholm IIan De Basso, Europaparlamentariker, Sakariya Hirsi, medgrundare till Kollektiv sorg och fler!

Relaterade länkar

redaktionen@dikko.nu


Att vara en oberoende tidning kostar pengar därför använder vi oss av crowdfunding. Det innebär att människor med små eller stora summor hjälper till att finansiera vår verksamhet. Magasin DIKKOs insamlingen sker via swish: 123 242 83 40 eller bg: 5534-0046

Vill du annonsera eller sponsra, synas eller höras i våra media?
Kontakta oss på redaktionen@dikko.nu
eller ring 0768 44 51 61

IBAN: SE19 9500 0099 6042 1813 4395
BIC: NDEASESS