ISOF och Länsstyrelsen kräver bättre redovisning av föreningar från de nationella minoriteterna

pixabay

Myndigheterna kommer att skärpa kontrollerna av bidrag till nationella minoriteter, på grund av oro för ekonomiska oegentligheter. Institutet för språk och folkminnen (ISOF) och Länsstyrelsen i Stockholm kommer begära in mer omfattande dokumentation för att säkerställa att medlen används på rätt sätt.

Text: redaktionen.nu
DIKKO finns på FacebookTwitter, LinkedInTikTok och Instagram

ISOF lämnade nyligen in en polisanmälan mot en romsk förening i Umeå, efter att ha upptäckt ekonomiska oegentligheter och obesvarade frågor, enligt dagens Norran. Radio Romano har tidigare berättat om att granskningen ska öka eftersom det förekommit fusk.

Skärpta kontroller införda vid sökande av bidrag

Institutet för språk och folkminnen, ISOF samt Länsstyrelsen i Stockholm skärper nu sina krav. ISOF gör det för att de vill säkerställa att pengarna går till det de är avsedda för. Länsstyrelsen i Stockholm kommer begära in ett mer omfattande underlag med motiveringen att de vill se att det finns stöd för det aktörerna säger sig göra och bevis på att de är seriösa.

Gör bidragssystemen rättssäkra så vi slipper rubriker om fusk

redaktionen@dikko.nu


Att vara en oberoende tidning kostar pengar därför använder vi oss av crowdfunding. Det innebär att människor med små eller stora summor hjälper till att finansiera vår verksamhet. Magasin DIKKOs insamlingen sker via swish: 123 242 83 40 eller bg: 5534-0046

Vill du annonsera eller sponsra, synas eller höras i våra media?
Kontakta oss på redaktionen@dikko.nu
eller ring 0768 44 51 61

IBAN: SE19 9500 0099 6042 1813 4395
BIC: NDEASESS