Jobb: Ungdomar som språkstödjare till Umeå kommun

Foto Carola och Amanda Aldrin. Metoo-puman ryter i Umeå

Ungdomar som språkstödjare till Umeå kommun

Sök jobbet

Umeå kommun ingår i förvaltningsområde för finska, meänkieli och samiska och vill nu utveckla tillgången till de nationella minoritetsspråken bland barn och unga. Därför söker vi på Umeå kommun ungdomar,16-25 år, som språkstödjare i de samiska språken, finska, jiddisch, meänkieli och romani chib. Som språkstödjare verkar du som språkambassadör i aktiviteter för barn och unga. Arbetet sker i samverkan mellan utbildningsförvaltningen, kulturförvaltningen och fritidsförvaltningen samt Västerbottens museum.

Dina arbetsuppgifter

Uppdraget som språkstödjare/språkambassadör innebär att du genomför olika aktiviteter med barn och unga inom Umeå kommun. Du är delaktig i ett team av personal som planerar och organiserar olika aktiviteter såsom språkduschar och kulturaktiviteter för barn och unga. Samtliga aktiviteter genomförs under kvällar, helgdagar eller lov.

Du som erbjuds och tackar ja till uppdraget som språkstödjare/språkambassadör får en introduktion i vad uppdraget innebär. Du får också vägledning och stöd av en mentor i planering, organisering och genomförande av de olika aktiviteterna. 

Om dig

Umeå kommun söker dig som uppfyller följande kriterier

  • God språklig och kommunikativ förmåga i något av de fem nationella minoritetsspråken.
  • Uppvisad formell behörighet i språklig kompetens.
  • Engagemang i frågor som rör de nationella minoriteterna.
  • Motivation att arbeta med barn och unga

Övrigt
Tjänsten är en tidsbegränsad anställning på deltid och pågår inledningsvis från och med 23-02-01 till och med 23-06-15 med möjlighet till förlängning. 

Vi ser fram emot din ansökan! Sök jobbet

Redaktionen
redaktionen@dikko.nu


Att vara en oberoende tidning kostar pengar så vill du hjälpa oss med att betala vårt fika får du gärna swisha en slant till 123 242 83 40 eller bg: 5534-0046

Vill du annonsera eller sponsra, synas eller höras i våra media?
Kontakta oss på redaktionen@dikko.nu
eller ring 0768 44 51 61

IBAN: SE19 9500 0099 6042 1813 4395
BIC: NDEASESS