Kampanj i samband med internationella Romadagen

Det är så många aktörer som visat intresse för vår kampanj som kommer att genomföras i samband med 50-årsjubileumet för internationella Romadagen i april 2021.

Kampanjen har nu fått ett namn – Jag är rom! – och vi vill med detta mejl informera om att vi alldeles nyss har annonserat i sociala medier om att det nu finns möjlighet för intresserade att lämna in sin intresseanmälan om att delta som förebild i kampanjen.

Identifierar du dig som rom? Vill du vara en förebild och bidra till att stärka barns och ungas identitet och framtidstro?

Vi söker dig som är ung eller vuxen rom och vill dela med dig av vem du är, vilka erfarenheter som betyder mycket för dig eller vad du inspireras av.

Ni som vill läsa mer eller anmäla ert intresse för att delta som förebild kan göra det här: Delta i kampanjen Jag är rom! | Länsstyrelsen Stockholm (lansstyrelsen.se)

Vill du vara med?

För att kunna delta vill vi att du

  • identifierar dig som rom
  • är ung eller vuxen, minst 15 år
  • fyller i de uppgifter du vill dela med dig av i formuläret nedan
  • samtycker till Länsstyrelsen Stockholms behandling av dina personuppgifter för publicering på länsstyrelsens webbplats.

Det är frivilligt att delta! Du kan inte skicka in uppgifter om någon annan, endast om dig själv. De uppgifter som du lämnar till Länsstyrelsen Stockholm kommer att bearbetas av ansvarig handläggare. Ett förslag till sammanfattande text kommer att stämmas av med dig innan uppgifterna publiceras på länsstyrelsens webbplats. För att länsstyrelsen ska kunna kontakta dig för godkännande inför publicering behöver vi dina kontaktuppgifter.

Länsstyrelsen vill ha en spridning mellan kön, ålder och olika romska grupper. Det är därför inte säkert att samtliga personporträtt kommer att publiceras på myndighetens webbplats. Du som vill ansöka om att delta som förebild behöver göra det senast tisdagen den 2 mars 2021.

För er som vill sprida informationen vidare i era nätverk kommer här nedan länkar till Länsstyrelsen Stockholms annonsering i sociala medier:

Facebook: https://www.facebook.com/lansstyrelsensthlm/photos/a.198240500917472/938166793591502/

Instagram: https://www.instagram.com/p/CLJzYCdItHt/?utm_source=ig_web_copy_link

LinkedIn: https://www.linkedin.com/feed/update/urn:li:activity:6765619989547413504

Bifogar även en bild för uppmärksamhet för den som eventuellt vill vidarebefordra detta mejl eller sprida informationen på annat sätt.

Om kampanjen

Länsstyrelsen i Stockholms län vill i samband med 50-årsjubileumet för internationella Romadagen i april 2021 lyfta fram romska förebilder, genom att publicera personporträtt med bild och text på länsstyrelsens webbplats. Internationella Romadagen firas till minne av den första romska kongressen som ägde rum i London 1971. Kampanjen Jag är rom! genomförs inom ramen för ett regeringsuppdrag och riktar sig till barn och unga. Syftet med kampanjen är att bidra till att stärka romska barns och ungas identitet och framtidstro samt att motverka antiziganism, det vill säga rasism riktad mot romer. Förhoppningen är att publiceringen får stor spridning genom sociala medier samt att myndigheter, kommuner och andra aktörer länkar till kampanjen från sina webbplatser. För den som vill delta utan att ha med sin bild i kampanjen, finns möjlighet att välja en anonymiserad bild.

Redaktionen
redaktionen@dikko.nu


Att vara en oberoende tidning kostar pengar så vill du hjälpa oss med att betala vårt fika får du gärna swisha en slant till 123 242 83 40 eller bg: 5534-0046

Vill du annonsera eller sponsra, synas eller höras i våra media?
Kontakta oss på redaktionen@dikko.nu
eller ring 0768 44 51 61

IBAN: SE19 9500 0099 6042 1813 4395
BIC: NDEASESS