Kultur| Stadra teater agerar för mänskliga rättigheterna och skänker överskottet till välgörenhet

Foto: Dragan Popovic

INRIKES| I ett pressmeddelande skriver Strada teater att Söndag 18 augusti kl 15:00 avslutar Stadra teater sommarsäsongen med en fest kring FN:s deklaration om de mänskliga rättigheterna. ”Efter förra årets Stadradeklaration – välkomna till en eftermiddag fylld av barn, musiker, skådespelare, artister och konstnärer”.

”Vi är ett tack skyldiga till Eleonor Roosevelt som verkade för att FN:s deklaration om de mänskliga rättigheterna kom till. Kanske kan ni de redan, de kom ju på pränt 1948. Vi vill nu göra en gala kring dessa ”tillvarons byggstenar”. Efter förra årets Stadradeklaration vill vi tillsammans med artister och 30 barn avsluta säsongen med en fest. Förbered er på en eftermiddag fylld av barn, musiker, skådespelare, artister och konstnärer. Då vi vill ge liv, kropp och själ åt allt vad detta att vara människa är och kan få vara. Överskott efter våra utlägg går till en välgörenhetsorganisation”, skriver Stadra teater på sin hemsida >>

Förra året bjöd Stadra Teater in till ”Stadradeklarationen – till stöd och vägledning för ett värdigt liv” – samtal om begreppet demokrati med författaren Agneta Pleijel, journalisten Kerstin Brunnberg, biskop Mikael Mogren, landshövding Maria Larsson, lektor Agneta Blom och Stadra Teaters konstnärliga ledare Magnus Wetterholm.

Sommarens föreställningar på Stadra Teater:

Onsdagar-söndagar fram till och med 11 augusti 2019: Hjalmar och vår Herre. En musikalisk berättelse om Hjalmar Bergman och Berlin av Ylva Eggehorn.

Onsdag 14 augusti och torsdag 15 augusti kl 19.00: Franskt: Sånger av Brel, Piaf, Aznavour, Legrand, Bécaud och många fler

Fredag 16 augusti kl 19.00: Blod, mord och elände med Claes-Göran Wetterholm, Monica Söderberg och Peter Ulveby.

Söndag 18 augusti kl 15.00: ”En gala kring FN:s deklaration om de mänskliga rättigheterna”

För mer information och biljetter till Stadra Teater >>

Redaktionen
redaktionen@dikko.nu