Länsstyrelsen Stockholm och Sametinget bjuder in till utbildning i minoritetslagstiftningen

Länsstyrelsen Stockholm och Sametinget bjuder in dig som arbetar med, eller är engagerad i, minoritetspolitiska frågor till en digital lansering av webbutbildningen ”Grundutbildning i minoritetslagstiftningen”. Ta chansen att lyssna till kulturministern samt representanter från förvaltningsmyndigheter och nationella minoriteter som berättar varför det är viktigt att ta del av utbildningen. Dessutom får du ett smakprov och kan se hur den är utformad.

Utbildningen är ett sätt att möta de behov som finns och sprida kunskap om minoritetslagen samt det ansvar som följer på kommuner, regioner och statliga myndigheter. När du deltar i utbildningen får du lära dig mer om vad lagen om nationella minoriteter och minoritetsspråk innebär och hur den kan tillämpas i praktiken.

Lanseringseventet är digitalt och tar cirka 40 minuter. Efteråt bjuds du in till eftersnack och kan ställa frågor och ha synpunkter till oss som varit med att ta fram utbildningen.

Målgrupp: Du som är verksam inom kommun, region eller statlig myndighet eller på annat sätt är engagerad i den nationella minoritetspolitiken. Alla intresserade är dock välkomna att delta, sprid gärna inbjudan i ditt nätverk.

NÄR: Torsdag 2 juni, klockan 10.00–11.30.
VAR: 
Digitalt. Länkar till lanseringsevent och eftersnack skickas ut till anmälda deltagare på morgonen 2 juni.

KOSTNAD: Ingen kostnad.

SISTA ANMÄLNINGSDAG: 31 maj.

Läs mer om lanseringseventet och anmäl dig här

Redaktionen
redaktionen@dikko.nu


Att vara en oberoende tidning kostar pengar så vill du hjälpa oss med att betala vårt fika får du gärna swisha en slant till 123 242 83 40 eller bg: 5534-0046

Vill du annonsera eller sponsra, synas eller höras i våra media?
Kontakta oss på redaktionen@dikko.nu
eller ring 0768 44 51 61

IBAN: SE19 9500 0099 6042 1813 4395
BIC: NDEASESS