Låt oss minnas och hedra Förintelsens offer

I föreställningen: Judiska och romska ord och toner på Reginateatern, ser du skådespelaren Josefin Iziamo och Kv. Arken.

Fredag 27 januari är en dag då hela världen hedrar Förintelsens offer. Ett tillfälle då vi uttrycker vårt stöd för människors lika värde och vårt engagemang mot intolerans, främlingsfientlighet, rasism, antisemitism och antiziganism. Uppsala kommun bjuder in till ett offentligt program och flera föreställningar på Reginateatern.

– På fredag samlas människor i Sverige och över hela världen för att hedra minnet av de miljontals människor som mördades i Förintelsen. I en tid av ökad polarisering i samhället är det särskilt viktigt att vi står upp för mänskliga rättigheter och markerar mot antisemitism och antiziganism, säger Tobias Smedberg (V), kommunalråd.

Vi minns Förintelsens offer, välkommen till Reginateatern

Kvällen 27 januari bjuder Uppsala kommun in till Reginateatern som ger den specialskrivna föreställningen: Judiska och romska ord och toner, med klezmertrion Kv. Arken och skådespelaren Josefin Iziamo. Kvällen inleds av Tobias Smedberg (V), kommunalråd. Konferencier är Sten Bernhardsson, kulturdirektör Uppsala kommun.

26 och 27 januari ges fyra skolföreställningar av: Anne Franks Dagbok på Reginateatern. Josefin Iziamo spelar Anne Frank, en ung flicka med känslor, hopp, humor, rädsla och tro på framtiden. Med på scen är klezmertrion Kv. Arken.

Utöver dessa aktiviteter bjuder Judiska föreningen i Uppsala in till Fyrisbiografen. 27 januari visas dokumentären: De blev våra mödrar, om två av Förintelsens överlevande i Uppsala.

Mer information och hela programmet 

Det var den 27 januari 1945 som det största förintelseläget Auschwitz-Birkenau befriades. 2005 deklarerade FN dagen som internationell minnesdag över Förintelsens offer och sedan 1999 har dagen varit en nationell minnesdag i Sverige.

Läs mer om Förintelsens minnesdag

Redaktionen
redaktionen@dikko.nu


Att vara en oberoende tidning kostar pengar så vill du hjälpa oss med att betala vårt fika får du gärna swisha en slant till 123 242 83 40 eller bg: 5534-0046

Vill du annonsera eller sponsra, synas eller höras i våra media?
Kontakta oss på redaktionen@dikko.nu
eller ring 0768 44 51 61

IBAN: SE19 9500 0099 6042 1813 4395
BIC: NDEASESS