Miritza & Mertsi Ensamble på 5 Folk Festivalen 2021

Miritza & Mertsi Ensambles musik livestreamas via facebook fredagen den 17 september 2021 klockan 20:00. Klicka in dig på länken HÄR för att lyssna på musiken.

Miritza & Mertsi Ensamble, Miritza Lundberg är en Helsingforsbaserad violinist och sångartist med rötter i såväl den traditionella romska musiken och klassisk musik. Hennes fiolspel har ofta beskrivits som ett virtuost, gnistrande och lekfullt uttryck av sitt eget slag. Miritza arbetar för närvarande på en doktorsexamen i musik vid Sibelius-akademin, hon undervisar i fiolspel och arbetar som forskare i ett projekt om judars och romers gemensamma musikaliska rötter.

Trots sin unga ålder har Miritzas barn Madiana och Miska visat sina talanger som tolkare av romsk musik.

Mertsi Lindgren är sångare, gitarrist och producent från Pihtipudas, vars musikaliska uttryck är rikt och virtuost. Mertsi växte upp med purfinska schlagermelodier, romsk musik och gospel och han har byggt upp sin karriär sedan 1996. Mertsi Lindgren tog examen som professionell musiker från det berömda Pop & Jazz Conservatory i Helsingfors. I dag leder han t.ex. Gypsy Music Orchestra, producerar konserter, och skapar musikläger. Mertsi uppträder aktivt med Orchestra Suora Lähetys och Samuli Edelman. ”Mertsis tolkning av sånger mobiliserar känslorna till och med hos den kargaste lyssnaren … Ingen hanterar gitarren som Mertsi, hans grepp är fjäderlätt, kolibrisnabbt med kirurgisk precision…

”Pianistproducenten Tony Palm och basisten Antti Kivimäki kommer att uppträda på Fem folk-konserten med Miriza och Mertsi på Stallet i Stockholm.

Under konserten kommer ni att se och höra internationell romsk musik när den är som bäst, framförd med känslor och musikalisk skicklighet.

Gå in HÄR för att komma till länken.

Redaktionen
redaktionen@dikko.nu


Att vara en oberoende tidning kostar pengar så vill du hjälpa oss med att betala vårt fika får du gärna swisha en slant till 123 242 83 40 eller bg: 5534-0046

Vill du annonsera eller sponsra, synas eller höras i våra media?
Kontakta oss på redaktionen@dikko.nu
eller ring 0768 44 51 61

IBAN: SE19 9500 0099 6042 1813 4395
BIC: NDEASESS