”Moderaternas förslag att skrota UR är mycket oroväckande”

I tidningen Dagens Media har fyra minoritetsungdomsförbund skrivit en artikel om sin oro för moderaternas förslag om att skrota UR. De menar att det rimmar illa med att jobba för fortlevnaden av de nationella minoritetsspråken och samtidigt lägga ner public service-bolag som engagerar sig i minoritetsspråken. Moderaternas förslag är oroväckande, menar företrädare för fyra ungdomsförbund för de nationella minoriteterna.

Det finns många brister i svenska myndigheters förmåga att ge modersmålsundervisning och material för undervisningen på nationella minoritetsspråk. Förutom en allmän lärarbrist är det också mycket knapert med läromedel. Att garantera fortlevnaden av de nationella minoritetsspråken är en nog stor utmaning som det är utan att ett public service-bolag som faktiskt bryr sig om detta läggs ner. Därmed är Moderaternas förslag att avveckla utbildningsradion (UR) mycket oroväckande och skulle ha en direkt negativ påverkan på fortlevnaden av de nationella minoritetsspråken.

Läs hela artikeln HÄR

Redaktionen
redaktionen@dikko.nu


Att vara en oberoende tidning kostar pengar så vill du hjälpa oss med att betala vårt fika får du gärna swisha en slant till 123 242 83 40 eller bg: 5534-0046

Vill du annonsera eller sponsra, synas eller höras i våra media?
Kontakta oss på redaktionen@dikko.nu
eller ring 0768 44 51 61

IBAN: SE19 9500 0099 6042 1813 4395
BIC: NDEASESS