Sök jobb: Språkvårdare i romani chib

Isof

Språkvårdare i romska Institutet för språk och folkminnen (Isof) söker en språkvårdare i romska till enheten Språkvård – Avdelningen för nationella minoriteter och svenskt teckenspråk.

Uppdraget

Som språkvårdare i romani chib kommer du att ge råd och rekommendationer i olika språk- och språkpolitiska frågor om romani. I arbetsuppgifterna ingår att utveckla, delta i och följa upp myndighetens arbete med romani och de nationella minoritetsspråken.

Som språkvårdare ska du främja romani chib språket med förankring i språklagens krav. Du ska sprida kunskap om romani chib genom att delta i, arrangera och medverka som föredragshållare vid olika språkseminarier. Du ska också företräda institutet i olika språkvårdssammanhang.

Du medverkar aktivt i utvecklingen och sammanställning av olika typer av ordsamlingar för romani. Det ingår att skriva och redigera informationsmaterial, rapporter och andra publikationer. Samverkan med andra myndigheter, kommuner, regioner och olika intresseorganisationer är också en viktig del liksom att bidra i avdelningens olika nätverk till arbetet med de nationella minoritetsspråken. 

Din bakgrund

Vi söker dig som har eftergymnasial utbildning inom det humanistiska området och har mycket goda kunskaper i tal och skrift i romani. Du har dokumenterad erfarenhet av projektledning och slutförda uppdrag samt goda erfarenheter av att hålla föredrag och utbildningar. Du uttrycker dig väl i tal och skrift på svenska och engelska.

Det är meriterande om du har en högre akademisk utbildning inom relevant område för tjänsten och om du har erfarenhet av lexikografiskt arbete eller arbete med översättningar och terminologi. Erfarenhet av arbete i offentlig förvaltning och erfarenhet av utrednings-, forsknings- eller uppföljningsarbete samt erfarenhet av att ha arbetat med materialframställning och arrangerat seminarier och konferenser är också meriterande.

Dina egenskaper

Som person behöver du vara självgående, kunna ta egna initiativ och uppnå resultat. Du är en lyhörd och öppen person. Du besitter en god samarbetsförmåga och har lätt för att knyta kontakter. För tjänsten kommer vi särskilt att värdesätta personliga egenskaper.

Om Isof

Isof är en statlig myndighet som samlar in, bygger upp och sprider kunskap om språk och kultur i vårt flerspråkiga Sverige. Vi finns till för alla och är en resurs för många yrkesgrupper, föreningar och organisationer. Vi bistår regeringen med underlag och ger stöd till andra myndigheter. Läs mer om oss på vår webbplats isof.se/uppdrag!

Övrigt

Placering: Enheten för språkvård – Avdelningen för nationella minoriteter och svenskt teckenspråk, Stockholm. Omfattningen är en heltids alternativt deltids visstidsanställning på ett år med tillträde enligt överenskommelse, med eventuell möjlighet till förlängning. 

Är du intresserad?

Välkommen att skicka in din ansökan i form av CV och personligt brev!
Sista ansökningsdag är 2023-04-25.
I ditt CV ska det tydligt framgå år och månad för varje anställning samt en kort beskrivning av arbetsuppgifterna. Ladda även upp relevant dokumentation som styrker dina erfarenheter och examensbevis/betyg.

Kontaktperson: Anna Gezelius, enhetschef språkvård, Avdelningen för nationella minoritetsspråk och svenskt teckenspråk, 073-558 60 45 Eleonor
Karman, ST, 070-559 96 23

  • Deltid
  • 6 Månader eller längre
  • Vanlig anställning
  • Fast lön

https://www.isof.se/

Redaktionen
redaktionen@dikko.nu


Att vara en oberoende tidning kostar pengar så vill du hjälpa oss med att betala vårt fika får du gärna swisha en slant till 123 242 83 40 eller bg: 5534-0046

Vill du annonsera eller sponsra, synas eller höras i våra media?
Kontakta oss på redaktionen@dikko.nu
eller ring 0768 44 51 61

IBAN: SE19 9500 0099 6042 1813 4395
BIC: NDEASESS