Natt på Ersboda-anstalten

Sonny Carlsson är musiker och kulturreporter på DIKKO. Han har jobbat som skrothandlare i hela sitt liv. I september upptäcktes att han har en långt gången cancer, och i början på mars började han avtjäna ett straff för olovlig körning. Han väljer att fortsätta skriva för DIKKO från insidan.

Jag vill höra barnen skratta, och sitta uppe med familjen och sjunga på kvällarna.

Jag saknar att bli irriterad över att trampa på leksaker när jag ska göra kaffe, eller att vår dementa hund skäller när jag öppnar toa-dörren. Jag saknar tonåringarna som himlar med ögonen åt mig, och två-åringen som alltid äter upp mina smörgåsar. 

Natten är kolsvart, och lukten av anstalt tränger sig på. Den gula-aktiga kriminlavårdsfilten lyser äckligt orange. Jag somnar till en liten stund och vaknar av den där kvävande känslan, som att vara nedtryckt i vatten, med näsan precis ovanför vattenytan. 

Jag önskar att jag fick drömma om nåt vackert. Att jag fick känna mig trygg. Att vakna upp till människor som älskar mig.

Jag vill inte vara vara inlåst ensam med mina egna tankar när jag är så här sjuk. Jag vill hem.

Sonny Carlsson
redaktionen@dikko.nu

HÄR kan du läsa mer av det som Sonny skrivit eller deltagit i.


Att vara en oberoende tidning kostar pengar så vill du hjälpa oss med att betala vårt fika får du gärna swisha en slant till 123 242 83 40 eller bg: 5534-0046

Vill du annonsera eller sponsra, synas eller höras i våra media?
Kontakta oss på redaktionen@dikko.nu
eller ring 0768 44 51 61

IBAN: SE19 9500 0099 6042 1813 4395
BIC: NDEASESS