Nu släpps programmet till MR-dagarna i Örebro!

Foto Evelina Rönnbäck

Nu har stora delar av programmet till Mänskliga Rättighetsdagarna i Örebro släppts. Under rubriken Rätten till ett liv i trygghet och säkerhet kommer du att få aktuella lägesbilder och djupdykningar i strukturer och bakgrundsfaktorer men också framtidsspaningar och visioner om ett samhälle som erbjuder trygghet för alla.

Bland de 130 programpunkter som arrangeras under MR-dagarna hittar du bland annat, ”Den globala utbildningskrisen – utbildning för trygghet och säkerhet”, Antirasistiskt självförsvar!”, ”Hur upplever Sveriges nationella minoriteter minoritetstress?”, ”Otrygga blåljus – konsekvenser av rasprofilering för barn och unga”, ”Rätt att rösta – säkerhet och delaktighet i valet 2022”, ”Sexuella rättigheter under attack – vad kan vi göra?” och ”Media and gender in times of war”.

Bland årets medverkande finns Cynthia Enloe, forskningsprofessor och författare, Anders Kompass, vikarierande generaldirektör på Institutet för mänskliga rättigheter, Parul Sharma, människorättsjurist, Mattias Gardell, religionshistoriker, Kitimbwa Sabuni, Utvecklingsledare Länstyrelsen Stockholm, Daniel Poohl, vd för tidskriften Expo, Hanna Wallensteen, psykolog, Patrick Konde, sakkunnig på Stiftelsen Friends och många fler!

Redaktionen
redaktionen@dikko.nu


Att vara en oberoende tidning kostar pengar så vill du hjälpa oss med att betala vårt fika får du gärna swisha en slant till 123 242 83 40 eller bg: 5534-0046

Vill du annonsera eller sponsra, synas eller höras i våra media?
Kontakta oss på redaktionen@dikko.nu
eller ring 0768 44 51 61

IBAN: SE19 9500 0099 6042 1813 4395
BIC: NDEASESS