Ny distanskurs på Södertörns högskola om Sveriges nationella minoriteter

Tillhör du en av de fem nationella minoriteterna? Träffar du någon från de fem nationella minoriteterna i ditt jobb? Eller arbetar du med pedagogiskt arbete?

Rättighetsperspektiv, kritiskt förhållningssätt och inifrånpersepktiv

Romska studier på Södertörn har, för att möta behovet av mer kunskap om de nationella minoriteterna och deras rättigheter, skapat en kurs som genom ett rättighetsperspektiv fokuserar på de fem nationella minoriteterna i (judar, romer, urfolket samerna, sverigefinnar och tornedalingar). Kursen är relevant för alla som är intresserade av eller arbetar med nationella minoriteter, men riktar sig särskilt till dem som arbetar i förskola, förskoleklass, grundskola och motsvarande grundskoleformer eller fritidshem.

Kursen introducerar studenten till de nationella minoriteterna i Sverige, ger en introduktion till ett kritiskt förhållningssätt och ger ett inifrånpersepktiv. Kursen behandlar olika former av rasism och diskriminering samt utbildningssystemets ansvar för att bekämpa rasism och diskriminering i alla dess former. Slutligen behandlar kursen hur kunskap om de nationella minoriteterna kan tillämpas i undervisningen.

Som en del av kursen kommer studenterna att genomföra ett projektarbete, där det ges möjlighet att fördjupa sig i en av de nationella minoriteterna på ett sätt som är relevant för den enskilde elevens arbete och vardag.

ANSÖK HÄR

Nationella minoriteter

 #7.5hp #25% #Distans #Våren

Innehållet är inte tillgängligt.
Vänligen tillåt cookies genom att klicka på ”Godkänn” i bannern
Roma-participation-MFA-report-englishLadda ner

Redaktionen
redaktionen@dikko.nu


Att vara en oberoende tidning kostar pengar så vill du hjälpa oss med att betala vårt fika får du gärna swisha en slant till 123 242 83 40 eller bg: 5534-0046

Vill du annonsera eller sponsra, synas eller höras i våra media?
Kontakta oss på redaktionen@dikko.nu
eller ring 0768 44 51 61

IBAN: SE19 9500 0099 6042 1813 4395
BIC: NDEASESS