Nyheter| Anna Ekström uppmärksammar Förintelsens minnesdag i Malmö

Foto: Kristian Pohl/Regeringskansliet

I ett pressmeddelande på Regeringskansliets hemsida står det att måndag den 27 januari reser utbildningsminister Anna Ekström till Malmö för att delta i flera arrangemang under den internationella minnesdagen för Förintelsens offer. Ministern kommer bland annat att hålla anföranden vid minnesstunder hos både Romska rådet och Judiska Församlingen.

Det här är en oerhört viktig dag då vi hedrar minnet av alla Förintelsens offer. Men det är också en dag då vi står upp för alla människors lika värde. Tillsammans måste vi göra allt som står i vår makt för att historien inte ska upprepa sig och arbeta för att motverka antisemitism och andra former av rasism, säger utbildningsminister Anna Ekström.

Besöket i Malmö inleds med ett möte med rabbin Moshe-David HaCohen och imamen Salahuddin Barakat som kommer att berätta om det judisk-muslimska samarbetsprojekt Amanah. Anna Ekström kommer därefter att hålla ett anförande vid Romska rådets minnesstund. På kvällen talar ministern vid Judiska Församlingens minnesstund i Malmö synagoga.

Program

Tid: 14.15 Träffar föreningen Amanah
Plats: Malmö stadshus, August Palms plats 1 i Malmö
 
Tid: 15.45 Talar vid Romska rådets minnesstund
Plats: Garaget, Lönngatan 30 i Malmö
 
Tid: 18.30 Talar vid Judiska Församlingens minnesstund
Plats: Malmö synagoga, Betaniaplan 2 i Malmö

Redaktionen
redaktionen@dikko.nu